Schaakchallenge zeer geslaagd

De Schaakchallenge in Hoogeveen kan zeer geslaagd genoemd worden. Ruim 80 kinderen van de onderbouw van het middelbaar onderwijs aangevuld met toeomstige leerlingen maakten er een hele happening van.

Meer dan 80 kinderen waren aanwezig waaronder velen die nog niet konden schaken een aantal dat al een beetje kon schaken en wat minder die al konden schaken. De overgrote meerderheid was niet lid van een schaakclub. RSG Wolfsbos was gastheer van het evenement.

Omdat beelden meer zeggen dan woorden hieronder een aantal foto’s.


De kinderen waren verdeeld in drie groepen (niet, beetje en kan) die elk een eigen programma draaiden. Allemaal kregen ze les, speelden simultaan, speelden via de computer tegen anderen en speelden een toernooitje. En dat allemaal op één middag.

Simultaangever was Nederlands kampioene 2012 Tea Lanchava waarbij Hans Böhm één keer bijsprong vanwege het grote aantallen kinderen. Tea moest één remise toestaan.

De kinderen waren het meest enthousiast bij de verloting. Ik weet niet wat een gamewatcher is, maar de kinderen wisten het wel gezien het gejuich toen deze prijzen werden aangekondigd. Iedereen ging met een tasje naar huis met daarin een schaakbord en stukken en een jaar lang gratis Playchess.

Tagged with: , , ,
Geplaatst in Uncategorized

Plaats een reactie

Follow De Schaakreporter on WordPress.com