Nosbo-teams in de KNSB update 11 februari

De Groninger Combinatie heeft vier teams in de KNSB, ik zou zeggen nu nog een verslaggever in dienst nemen. Dinsdagavond nog geen enkel verslag gezien. Gelukkig doen sommige tegenstanders het beter, waardoor er toch nog iets te lezen valt.

beker:
Vanavond is de bekerwedstrijd GC tegen ESG Dr Max Euwe te volgen via twitter: https://twitter.com/GronCom1

Groninger Combinatie 1 wint
Het eerste van de Groninger Combinatie won dik van Accres Apeldoorn (7-3) en blijft daarmee derde, terwijl Accres vlak boven de degradatiestreep blijft staan. Onderin lijkt het doel gevallen voor ESG / Dr. Max Euwe die met 0 punten onderaan staat. 3 wedstrijdpunten en 15 bordpunten achter de nummer voorlaatst. Ze zullen van de laatste vier wedstrijden er drie moeten winnen. En dat terwijl de nummer 1 en 2 nog op het programma staat.
GC 1 won de wedstrijd aan de borden 5 t/m 9 waar vijf overwinningen werden gehaald. Daarbij kwam een overwinning van Tiviakov aan bord 1 op Maarten Solleveld en twee remises.
verslag GC 1:http://chessteam.blogspot.nl/
verslag Accres-Apeldoorn http://www.schaakstad-apeldoorn.nl/html/accres-apeldoorn.htm
verslag DvhN: http://www.dvhn.nl/nieuws/sport/article10914993.ece/Ruime-overwinning-voor-Groninger-schakers

SISSA
Sissa blijft bovenaan staan in klasse 1A door een dikke 8-2 overwinning op Philidor 1847 uit Leeuwarden, mede te danken aan twee nieuwe spelers en een grotmeester op bord 6. De concurrenten wonnen echter ook. Wageningen blijft op wedstrijdpunten naast Sissa staan door een 7,5 – 2,5 overwinningen op SSC 1922. Achtervolger op één puntje Kennemer Combinatie blijft volgen door een 7-3 overwinning ESG-Dr.Max Euwe Combinatie. De laatste staat daardoor net als hun eerste met 0 punten onderaan met al drie punten achterstand. Een combinatie lost dus niet altijd de problemen op.
verslag Sissa: http://www.jsvsissa.nl/ Forumdraadje Sissa 1 met een mooi verslag van EJH.
verslag Philidor 1847: http://www.philidor1847.nl/

Groninger combinatie 2
Het tweede van de Groningercombinatie speelde een gelijkspel tegen Lonneker en daardoor blijven beide teams gelijk staan. Zowel in wedstrijdpunten als in bordpunten. En daarmee lopen beide verrassend genoeg in op beide koplopers. Die verloren namelijk allebei. En ook HWP-Haarlem die gelijk stond met GC 2 verloor. Hierdoor is in deze klasse alles mogelijk. Het verschil tussen de nummer 1 en de nummer 9 bedraagt namelijk maar drie wedstrijdpunten.
Hardenberg scoorde zijn eerste puntje, maar zag de zorgen toenemen omdat de twee teams binnen handbereik allebei wel wonnen zodat de afstand naar de veilige 8e plek alleen maar toenam.
Verslag GC 2:
verslag Lonneker:

Groninger Combinatie 3
Groninger Combinatie 3 speelde gelijk tegen het onderaan staande HSG. En volgens HSG mocht de GC daar blij mee zijn, met Potze weer als geluksvogel. Benieuwd wat het verslag van GC-3 gaat zeggen.
verlag HSG: http://schaaksite.nl/page.php?al=hsg-mist-afmaker-in-groningen
verslag GC 3:http://www.svunitas.nl/joomla/index.php?option=com_content&view=article&id=1205:spanning-genoeg-maar-alles-blijft-bij-het-oude&catid=39:unitas-3&Itemid=96

Klasse 3A
in deze klasse doen de Nosbo-teams het goed. Ik kan daarover niets anders beweren, want ze staan op de eerste vier plaatsen. De tweestrijd tussen Assen en Sissa 2 is nog steeds niet beslist. Beide wonnen ook hun vijfde wedstrijd. Assen won met 6-2 Denk en Zet en Sissa 2 met 5-3 van Philidor 1847 3. Assen en Sissa 2 blijven daardoor bovenaan staan en hun tegenstanders blijven daardoor onderaan staan. Groninger Combinatie 4 boekte een nipte winst op Oosten Toren. Spassky’s verloor met 5-3 van Sneek, maar blijft op bordpunten derdes. Met vier punten achterstand op de koplopers is het kampioenschap evenwel uit beeld geraakt (voor zover ze daar voor gingen).
Vraag is wel wat er aan de hand is met onze NOSBO-Kampioen? Die scoorde al weer de derde nederlaag in vijf partijen met als tegenstanders slechts twee van zijn niveau. Is het doel bereikt en doet alles er nu niet meer toe?? De bekende terugval na een hoogtepunt? Gelukkig kan Sissa 2 het hebben.
Bij Assen verloren Martin van Velzen en Elmar Hommes aan de borden 5 en 7. Daarbij moet wel opgemerkt worden dat de sterkste spelers van Denk en Zet aan deze borden zaten.
verslag Sissa 2: http://www.jsvsissa.nl/ Forumdraadje Sissa 2
verslag Assen: http://www.schaakclubassen.nl/externverslag.php?seizoen=1314&team=1&ronde=5
verslag Spassky’s:http://www.spasskys.nl/extern.html
verslag GC 4:

Klasse 3B
ESG mocht tegen de koploper Almelo proberen om de degradatiezone te ontlopen en en-passant daarmee Staunton ook nog een goede dienst te bewijzen. ESG kwam ver en stond lange tijd met 3-2 voor, maar het werd uiteindelijk toch nog een verlies met 3,5 – 4,5. De vierde overwinning voor Almelo met de minimale cijfers. Die tellen echter net zo hard als een 8-0 overwinning. Staunton blijft de koploper volgen door een ruime 6,5 – 1,5 overwinning op Philidor Leeuwarden 2 en heeft intussen 5 bordpunten meer dan Almelo. Echter de wedstrijdpunten tellen! De bovenste zes borden eindigden allemaal in winst voor Staunton. Invaller Francois Wehkamp speelde remise op bord 7 en Erwin van Pelt verloor op bord 8
ESG moet nog stevig aan de bak, omdat de nummer 8 De Toren Arnhem VSV 2 Verrassend won van Lonneker met 4,5-3,5. Hoewel verrassend. Lonneker mag dan wel op papier de sterkste opstelling hebben, dit was al weer hun derde nederlaag. ESG krijgt nog de drie ploegen boven hun, ze hebben alles nog in eigen hand.
verslag ESG: http://esgemmen.wordpress.com/
verslag Almelo:http://www.schaakverenigingalmelo.nl/1e-team-1.html
verslag Staunton: http://www.sgstaunton.nl/website/
verslag Philidor Leeuwarden 2: http://www.philidor1847.nl/ met partijen.

standen en persoonlijke uitslagen op: http://www.schaakbond.nl/wedstrijdschaak/knsb-competitie/2013-2014/klassen/meester

Tagged with: , , , , ,
Geplaatst in KNSB

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: