En weer zijn er kampioenen bekend

Op de tweede dag van de NSOBO-jeugdkampioenschappen zijn er weer zes kampioenen bijgekomen. Drie algemene en drie meisjeskampioenen.
De F,G en H-jeugd speelde in één groep. En wat werd het spannend. Na elf ronden stonden er vier schakers met 8 punten bovenaan. Gelukkig voor de organisatie waren die eerlijk verdeeld over de drie categoriën. Nanne van Foreest werd kampioen van de H-tjes, Jelger Sparreboom van de F-jes. Bij de G-tjes waren er twee op 8 punten geëindigd. Daarom moesten Loek van der Hagen en Lyne Bruggink tot hun groot plezier nog een tweekampje spelen om de titel. Deze tweekamp werd gewonnen met 2-0 door Loek. Hij kwam twee keer vanuit verloren stelling terug en dat kenmerkt natuurlijk de echte cracks.

En als toetje nog een beslissingsweekamp

En als toetje nog een beslissingsweekampLyne werd meisjeskampioen en kreeg twee bekers mee naar huis (meisjeskampioen en tweede prijs) terwijl Loek met slechts één beker naar huis ging. De andere meisjeskampioenen zijn Janneke van der Hagen bij de F-jes en Floor van der Hagen bij de H-tjes. Ja, u telt goed, dat zijn drie kampioenen bij de Van der Hagens.
Uitslag en standen kunt u vinden op de site van de NOSBO: http://www.nosbo.nl/
Wedstrijdleider Eddie Janssen had niet veel problemen. Moest wel optreden omdat een speelster vond dat schaken en zingen heel goed samen gaan. De wedstrijdleider vond tot verbazing van de speelster dat zelfs neuriën niet mag tijdens een schaakpartij.
B-groep: De beslissing nadert

B-groep: De beslissing nadert


Bij de B-categorie kwamen maandag de eerste partijen tussen de top drie aan bod. ‘s-morgens won Lisanne Waardenburg van Raymon Oord terwijl ze ‘s-middags verloor van Gerbert Leeftink. Die laatste staat er nu het beste voor. Hij heeft aan remise tegen Raymon Oord genoeg om kampioen te worden. Als Raymon wint dan eindigen er waarschijnlijk drie gelijk bovenaan.
Overzicht C-categorie

Overzicht C-categorie


In de C-groep was er een verrassing te noteren. Top-favoriet Jonas Hilwerda liet zich verrassen door Jesper Post. Een vroege stukwinst leidde tot te afwachtend spel waardoor Jesper alsnog kon winnen. Jonas staat aan het eind van deze eerste dag weer naast Jesper bovenaan. Dat komt omdat Jesper twee remises speelde. Het lijkt spannend te worden vooral omdat Jesper de nummers 2 t/m 5 heeft gehad. Dinsdag de laatste ronden.
D-groep

D-groep


in de grote D-groep (21 deelnemers) staat Eelke de Boer ongeslagen bovenaan op een halfje gevolgd door Thijmen Bourgonjen. Dat zijn op papier ook de twee hoogst geplaatsten. Om 12 uur het topduel tussen Eelke en Thijmen.
D-groep

D-groep

Tagged with: , ,
Geplaatst in jeugdschaken, jeugdtoernooien, NOSBO, toernooien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: