Nosbo-teams in de KNSB

Meesterklasse:

De Groninger Combinatie verloor in en van Rotterdam met 6-4. Drie nullen kwamen op naam van invallers. En dan praat ik over invallers met een rating onder tot ver onder de 2000. Op die manier geef je de winst weg. Wat de oorzaak hier van is weet ik niet, misschien een griep epidemie. Rotterdam heeft al een verslag, in ieder geval op Schaaksite.

verslag GC

verslag Rotterdam

Klasse 1A:

Sissa mocht als koploper tegen de staartploeg zijn bordpunten totaal opvoeren. Van die kans hebben ze echter geen gebruik gemaakt. Een schamele 6-4 overwinning op ESG-Dr Max Euwe 2 is niet over om naar huis te schrijven. Op dit moment staat er toch een verslagje op het forum van Sissa. U moet wel even klikken op het draadje Sissa 1, maar dat had u ook gedaan als ik het u niet had gezegd. Zes remises werden er gegeven en één verliespartij. Dat betekent dus slechts drie overwinningen van de tien waarom de Sissanen hadden gevraagd.

verslag Sissa

Klasse 2A:

Groninger Combinatie 2 heeft nog kans op het kampioenschap en dat is waarschijnlijk de reden dat men geen spelers aan het eerste afstond. Men haalde een mooie 5,5-2,5 overwinning op MSV (Meppel) en hiermede staan ze op de tweede plaats. Gemiddeld had GC2 150 rating punten meer, waarvan een groot deel op bord 1. Jan Baljé had 700 punten meer dan zijn tegenstander Op drie borden had men een lagere rating. Daar kwamen de verliespunten ook vandaan. Roel Donker (MSV) won van David Slagter en Richard Berendsen (MSV) won van Joop Houtman. Voor MSV kwam daar een remise van Bart Davids tegen de sterkste GC-2 speler Maurice Schippers bij. En het derde bord dan? Dat was bord 10, maar de rating van 1902 voor Henk ten Doeschate kan ik niet serieus nemen. Henk won dan ook van Andre Klomp (1923).
Het verschil in deze klasse tussen de nummer 3 en 9 is slechts twee punten.  GC 2 staat daar een puntje boven en een puntje achter de koploper Caissa 3. Men moet nog tegen Caissa 3 dus GC 2 heeft alles in eigen hand. Het blijft echter oppassen in deze klasse want iedereen kan van iedereen winnen, op Hardenberg na. Deze laatste club is de gedoodverfde degradant. Ze staan al vier punten achter op nummer voorlaatst.

verslag GC 2

verslag msv

Klasse 2B:

Groninger Combinatie 3 heeft met nipte cijfers gewonnen van Kennemer Combinatie 2 (4.5-3,5). De persoonlijke resultaten staan nog niet op de site van de KNSB maar is wel te vinden in de uitslagenviewer. Bord 1 en 8 gingen verloren (Alexander van Pelt en Govert Pelikaan) maar de winsten op bord 5,6 en 7 (Cako, van Hamond en Baljon) brachten de overwinning naar Groningen. Hiermede staat GC 3 mooi in de middenmoot en zal zich zeker handhaven in de tweede klasse

verslag GC 3 is er nog niet

verslag Kennemer Combinatie

klasse 3A:

Hier stond het treffen tussen de koplopers Assen en Sissa 2 op het programma. Het werd een ruime overwinning 2,5 – 5,5 voor Assen. De overwinning werd behaald aan de onderste vier borden, daar waar Sissa verwachtte te scoren. Assen heeft een uitgebreid verslag met partijen op hun site staan. Het lezen beslist de moeite waard. EJH geeft op het forum van Sissa in het draadje Sissa 2 helden so-wie-so zijn Sissa kijk op de wedstrijd. Rest mij weinig anders dan naar die verslagen te wijzen.

De overige twee Nosbo-teams deden het niet slecht. Spassky’s speelde gelijk tegen Philidor 1847 3 en waren daar ook nog blij mee. Als nummer drie tegen nummer voorlaatst speelt verwacht ik eigenlijk dat ze niet blij zouden zijn.  Aan de andere kant ze hebben nu al drie keer gelijk gespeeld en dat zowel tegen nummer laatst en voorlaatst. Met de nummer 1 en 2 (Assen en Sissa 2) nog voor de boeg kan ik me voorstellen dat ze voornamelijk naar onderen kijken.

Groninger Combinatie 4 won met 4,5 – 3,5 van Denk en Zet. De nederlaag van Edwin Zuiderweg werd goedgemaakt door winsten van Robert de Boer en Taco van der Poel. De overige vijf wedstrijden eindigden in remise. GC 4 is hierdoor Spassky’s voorbij en staat nu vierdes, een half bordpuntje achter op Sneek

verslag Assen

verslag Sissa

verslag Spassky’s

verslag GC 4

Klasse 3B:

Wisselend succes voor de twee Nosbo-teams in deze klasse. Staunton blijft de koploper Almelo op twee punten volgen. Zelf wonnen ze nipt van ESG-Dr Max Euwe 3 (4,5-3,5) maar ook Almelo won en wel met 5,5-2,5 van nummer laatst Heerenveen. Verliezen van Joop en Dick Hummel op bord 1 en 8 (waar zagen we dat meer vandaag) werden goedgemaakt door winsten van Yeb Blom, Erwin van Pelt en Piet Mulder.

ESG verloor van Caissa 5 meet 2,5 – 5,5. Volgens het verslag op hun site hebben ze dat volledig aan zichzelf te danken. Degradatie komt nu wel dichtbij voor ESG, vooral omdat de teams in zichtafstand allemaal wel wonnen.

verslag Staunton

verslag ESG

verslag Caissa 5

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: