Laatste ronde Nosbo-competitie

Afgelopen week speelden de Promotieklasse en de Eerste klassen hun laatste wedstrijd.

Promotieklasse

De kampioen was op papier nog niet bekend, maar niemand rekende op een 0-8 verlies voor HSP/Veendam en een 8-0 winst voor de achtervolger Staunton 2. Maar uiteraard legde het goksyndicaat zich toe op de vraag wie het eerste halfje/hele punt zou scoren voor HSP/Veendam of zou Staunton 2 eerder zijn door een halfje/heel punt te verliezen. Het goksyndicaat had hoge verwachtingen voor de weddenschappen, zelfs voor die weddenschappen die gingen om een portie bitterballen.

De NOSBO-beker voor winnaar Hoogeveen werd bij de start uitgereikt

De NOSBO-beker voor winnaar Hoogeveen werd bij de start uitgereikt

Helaas voor iedereen werd er een partij vooruitgespeeld door HSP/Veendam. Johanan had alle wedstrijden meegespeeld en zou beslist ook de laatste meedoen. Hij kon echter niet op 16 mei en speelde een week eerder vooruit. Ze probeerden wel de uitslag geheim te houden maar een toeschouwer (MR?) verklapte het toch aan teveel mensen. En dan weet je het wel, het werd bekend dat Johanan gewonnen had van Johan. HSP/Veendam kampioen. Gelukkig was de degradatiestrijd spannender. Oostermoer en van der Linde stonden gelijk met Oostermoer een puntje voor. Oostermoer moest echter tegen HSP/Veendam terwijl van der Linde tegen Sissa 3 moest. Op de avond zelf bleek dat HSP/Veendam ook nog op zijn sterkst aantrad, terwijl Oostermoer Carel Steevensz en Jasper Snijders misten. Oostermoer probeerde nog wat bordpunten te sprokkelen met een taktische opstelling. Niet taktisch genoeg trouwens. Martien Visser won op het vijfde bord en daar kwam nog een gelukkige winst van Heinse Houten aan het eerste bord bij (tegen Harold van Heeringen), maar verder stoekte de produktie. Verslag van de wedstrijd op de site van HSP/Veendam Verslag HSP

Martin van Timmeren (Oostermoer) tegen Tomek Hertig (HSP/Veendam) 0-1

Martin van Timmeren (Oostermoer) tegen Tomek Hertig (HSP/Veendam) 0-1

Zaak voor van der Linde om tegen Sissa 3 meer dan 3 bordpunten te scoren. En dat lukte. Bij de stand 3-3 waren er nog twee borden bezig en daar mocht Sissa 3 zelfs blij zijn dat het twee remises werden waardoor het 4-4 werd en Van der Linde ook volgend jaar promotieklasse speelt. Het Verslag van der Linde is nog wat kort, maar als de alcohol is uitgewerkt volgt er vast nog meer. Ook op de site van Sissa al een kort verslag. U moet wel even op het forum kijken in het draadje van Sissa 3

Laatste partij van de avond.Tim Kruze (van der Linde) tegen Maarten Roorda (Sissa 3) remise

Laatste partij van de avond.Tim Kruze (van der Linde) tegen Maarten Roorda (Sissa 3) remise

De strijd om de derde plaats ging tussen Hoogeveen en Haren. Hier waren drie partijen vooruitgespeeld en stond Hoogeveen al met 2,5 – 0,5 voor. Dat werd op de speelavond zelf nog verder uitgebreid. Het werd uiteindelijk 5,5 – 2,5. Johan Mostertman zorgde voor de enige overwinning aan Harens kant. En dat dankte hij aan zijn onverzettelijkheid en gewoon doorspelen. Tegenstander Marc Snuverink vertikte het namelijk om te winnen. De computer gaf zelfs + 14, maar Marc zag o.a. een torenwinst over het hoofd. Het duurde dan ook even voordat de voorzitter van Hoogeveen weer de vrolijke kant van dit seizoen zag. Een derde plaats in de reguliere competitie, maar vooral de winst van de NOSBO-beker.

Sander Taams (Hoogeveen) tegen Peter Smits (Haren) remise

Sander Taams (Hoogeveen) tegen Peter Smits (Haren) remise

Staunton 2 kon niet meer achterhaald worden en of dat de oorzaak is weet ik niet, maar het werd ‘slechts’ 4-4 tegen Unitas. Daarmee is Unitas wel de kampioendoder dit seizoen. Als enige met een 4-4 punten afgepakt van HSP/Veendam en nu ook een gelijkspel tegen de nummer 2. Helaas ook tegen Oostermoer werd het 4-4 en tegen van der Linde werd er dik verloren. Aan de bovenste twee borden trok Staunton aan de langste eind. Aan bord 1 speelde Francois Wehkamp een sterke partij tegen Henk ten Doeschate. Die ging naar eigen zeggen in de fout door een inschattingsfout. Hij dacht tegenspel te krijgen middels een losse pion op d3. De aanval van Wehkamp met paard en dame tegen de zwarte koning bleek echter te sterk. Weliswaar stond er rond de zwarte koning ook nog een paard en dame, maar die konden alleen maar toekijken. Francois werd hierdoor topscoorder in de NOSBO met 7,5 uit 8 aan bord 1 met een TPR van 2426.

Francois Wehkamp (Staunton 2) tegen Henk ten Doeschate (unitas) 1-0

Francois Wehkamp (Staunton 2) tegen Henk ten Doeschate (unitas) 1-0

De partij aan bord 2 tussen Frans Vermeulen en Albert Hebels was voor de toeschouwers de mooiste of in ieder geval de spannendste partij van de avond. Uiteindelijk ging Frans in de fout en kon Albert de winst binnenhalen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Morgen de eerste klassen

Geplaatst in NOSBO

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: