Toernooi Assen

Schaakclub Assen organiseerde dit weekend in hun clublokaal een vierkampentoernooi. Vroeger waren de dagtoernooien vaak vierkampen met een uur bedenktijd. In dit geval ging het om vierkampen met twee uur bedenktijd per persoon. Drie partijen, één op vrijdagavond en twee op zaterdag. Voordeel, je bent de zaterdagavond en de zondag vrij. Er was nog een voordeel die velen aansprak. Je speelt tegen mensen met ongeveer dezelfde rating als jezelf. Eén van de deelnemers verwoordde het als volgt: Bij het zomertoernooi waar ik zwitsers speelde heb ik geen tegenstander gekregen binnen de 200 ratingpunten van mezelf. Won ik dan kreeg ik een veel te sterke, verloor ik dan kreeg ik een veel te zwakke.

Het enige nadeel wat ik zag was het feit dat de tweede ronde begon om 09.00 uur. Al lastig als je in de plaats zelf woont, en nog moeizamer als je wat verder weg woont.

Winnar Ivo Maris aan het werk, hier tegen Johan Scharft

Winnaar Ivo Maris aan het werk, hier tegen Johan Scharft

De meesten gebruikten het toernooi om er weer in te komen. Nu zou ik graag melding maken van vele verrassingen, maar als alle vier de spelers gelijkwaardig zijn is dat moeilijk. Alle uitslagen zijn dan in meer of mindere mate normaal te noemen. Alleen in groep 1 stak Ivo Maris er met kop en schouder bovenuit. Die wou echter niet meewerken aan een verrassende uitslag.  Het enige verrassende was dat hij de meeste partijen pas in het eindspel won.

Hieronder een aantal foto’s zonder veel commentaar

Deze diashow vereist JavaScript.

U zult Ben van Os missen bij de foto’s. Hij kwam ‘s-middags 20 minuten te laat, maar kwam al snel als eerste winnaar naar buiten. Ben dacht wat tijd in te halen door de opening snel te spelen. De tegenstander was zo slim om mee te vluggeren wat al snel leidde tot een verloren stelling. De volledige uitslagen worden vanavond of morgen gepubliceerd op de site van schaakclub Assen

Tagged with: , ,
Geplaatst in toernooien, Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: