leden werven

Help ik kan  niet van een aap winnen

Help ik kan niet van een aap winnen

Aan de start van het seizoen zijn vele verenigingen weer bezig om leden te werven. Op vele markten en open dagen presenteren de schaakverenigingen zich. Zo ook in Emmen waar ESG op de plaatselijke Uit-markt een kraampje had staan waar vele partijtjes tegen het publiek werden gespeeld.

Alles staat klaar

Alles staat klaar

Eerst moet alles opgezet worden voordat het publiek komt. Het groot bord op de grond trekt de aandacht (hoewel de wind deze wel probeert om te blazen).

Veel publiek komt langs lopen, maar hoe zorg je er voor dat ze stil staan. Het antwoord is eigenlijk heel simpel. Zorg dat er geschaakt wordt. Men durft misschien niet te spelen, maar kijken dat durft men wel. Vooral als kinderen schaken komt men kijken.

Schaken met muziek

Schaken met muziek

roken in de open lucht mag

roken in de open lucht mag

Er zijn natuurlijk verschillen tussen schaken in het clublokaal en schaken in een kraam. Zo speel je met muziek op de achtergrond en kun je gewoon aan het bord roken. Tot groot plezier van de jonge en niet zo jonge heer op de foto.

Wat levert zo’n aktie nou op? Als je geluk hebt komen er een aantal mensen op de club kijken. Afhankelijk van hoe je ze opvangt blijven ze dan wel/niet. Daarnaast weten de mensen dat er een schaakclub is en die kunnen dat zeggen tegen geïnteresseerde mensen.

In Emmen lijkt het goed. Zowel een aantal volwassenen als een aantal kinderen willen bij een schaakclub. En dat men dan bij Ter Apel en Kasteel gaat kijken is niet belangrijk. Als ze maar naar een schaakclub gaan.

Geplaatst in colum, NOSBO

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: