Schaakchallenge in Hoogeveen

voor aanvang

voor aanvang worden de stukken en borden voor de vier simultaans klaar gezet

In Hoogeveen werd weer een Chess challenge gehouden. Speciaal voor scholieren die niet of een beetje kunnen schaken. De scholieren werden aan de hand van hun eigen opgave ingedeeld in vier groepen (niet, kan een beetje, kan een beetje, kan) ingedeeld. Elke van de vier groepen kreeg vier aktiviteiten: schaakles, computerschaak, toernooitje en simultaan tegen Tiviakov. En dat alles op één middag. Toch leuk om te zien dat de groep die niet kon schaken aan het eind van de middag wel een simultaanpartijtje konden spelen. Niet eerst stap 1 en 2 in twintig tot veertig weken doorworstelen, neen een korte uitleg van drie kwartier en dan schaken. Het gaat dan niet altijd goed maar er waren vrijwilligers genoeg om uit te leggen wat wel mocht.

Aan het eind kregen alle kinderen een tas met een schaakbord en schaakstukken mee naar huis, terwijl er nog een bioscoopbon was voor degene die van hun groep het beste had gepresteerd. Je kunt wel merken dat de scholieren ‘s-morgens gewoon les hebben. Het enthousiasme in het begin blijft wel, maar aan het eind van de middag beginnen ze er wat moe uit te zien. Leuk was ook dat veel ouders er bij bleven en van afstand toekeken. Het fototoestel was niet optimaal, althans het resultaat is wat minder. Niettemin toch een diashow:

Deze diashow vereist JavaScript.

Volgende week zaterdag staat de volgende jeugdaktiviteit in Hoogeveen op stapel. In het kader van het Univé toernooi wordt er een simultaan gegeven in Mac-Donalds. Simultaangever is Nederlands jeugdkampioen 2013 Nick Maatman. Die versloeg afgelopen zaterdag Manuel Bosboom in de wedstrijd Sissa-EnPassant. En daar Bosboom onlangs Peter Leko versloeg is volgens mijn rekenmeester op de lagere school Nick sterker dan Peter Leko. Een waardige simultaangever dus. Wie wordt beter dan Nick Maatman? We zullen het zaterdagavond weten.

Geplaatst in jeugdschaken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: