Derde ronde

Op maandag al weer de derde ronde. Een dag waarbij beide partijen in de matches een winnaar opleverde. Giri won voor de tweede keer en het lijkt een zware match te worden voor Shirov. De match is op vele schaaksites te volgen. Soms zelf met live commentaar, bv bij Chess24. Daarnaast kun je de partijen zonder commentaar uiteraard live volgen op de toernooisite.

Het verschil met gisteren was dat niet Jop Delemarre commentaar gaf maar John van der Wiel. Altijd leuk om de verschillende wijze van commentaar geven te zien en te horen. Als u tijd heeft beslist een aanrader. Een andere aanrader is een bezoek aan de winkel van raindropchess tussen het café en de speelzaal.

Genoeg reclame nu naar de groepen.

Overzicht

Overzicht

Hierboven ziet u een overzicht van de ochtendgroep zo’n 2,5 uur na de start. Zoals u kunt zien wordt er op de topborden (op de foto achteraan) langer gestreden dan op de wat lagere borden. Logisch zult u denken. Die weten meer en gaan minder snel in de fout. Daar kun je natuurlijk tegenover zeggen dat als je minder weet je meer moet nadenken om de goede zetten te vinden.

Van de negen koplopers zijn er nu nog vier over met 3 uit 3. Morgen vallen er minstens twee af. Je kunt dus zeggen dat de beslissende fase er aan komt. Er zijn nog drie achtervolgers met een halfje achterstand. alle andere spelers moeten hopen op misstappen van de koplopers om nog een kans te hebben op de eerste prijs. En dan moeten ze zelf blijven winnen natuurlijk. Opvallend is natuurlijk dat de vier koplopers allemaal al lang niet meer tot de jeugd gerekend kunnen worden. Dat wordt ook gedeeltelijk verklaard doordat sterkere jeugdspelers worden toegelaten tot de Open groep ook als ze nog niet aan de rating-eis van 2000 voldoen. En die spelen dus niet meer mee in de amateurgroepen. Grote verassingen waren er vandaag niet op de winst van Joop Dekens op Edwin de Jonge na. Nu is Edwin ‘s-middag bordenjongen bij de matches, dus hij heeft een klein excuusje. Wat kleine verassingen (zeven remises) waren er vandaag wel.

De middenmoot van de middaggroep

De middenmoot van de middaggroep

De middaggroep nog drie koplopers met drie uit drie. Hier wel verrassende uitslagen in de top. Ben van den Bergh won van de hoger gerate Symon Algera en de duitse Frank Modder won van Jan Lootsma die 150 ratingpunten meer heeft. De plaatselijke crack Marten Berghuis kwam niet door Nico Karsdorp heen. Kortom een groep waarin de sterkeren moeten oppassen voor de subtop. Negen mensen staan op een halfje achter en zijn nog niet uitgeschakeld. Onderin staan er nog zes schakers met nul punten. Die mogen morgen tegen elkaar en dan scoren er minstens drie punten.

 

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Ik weet dat er ook op verenigingssites verslagen komen van het Univé toernooi. Als u me daar bericht over stuurt (kan via de reactie hieronder) dan nemen we de link op. Schaakclub ESG uit Emmen heeft elke dag een verslag van de zeven ESG-ers die meedoen. Zie onderstaande link. De webmaster van Assen heeft nog niets geplaatst, maar nu hij zijn eerste winst heeft aangetekend staat niets een verslag in de weg.

website ESG

Geplaatst in Univé Hoogeveen
One comment on “Derde ronde
  1. Er zijn wel degelijk verslagen vanuit Assen; daarvoor moet je even naar ons forum, en dan specifiek naar dit draadje: http://forum.schaakclubassen.nl/viewtopic.php?f=8&t=441

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: