Vierde ronde Unive

Henk Simon - Jeroen Bollaart. Remise op bord 2

Henk Simon – Jeroen Bollaart. Remise op bord 2

In de ochtendgroep van de amateurs (een duur woord voor knoeiers) is er nog maar één koploper over. Jasper Seelemeijer staat met 4 uit 4 alleen bovenaan. Dat kwam doordat de borden 2 tot en met 5 allemaal remise speelden. Dat betekent tevens dat er maar twee achtervolgers op een halfje staan. Op een vol punt komt echter het peloton van 14 man aanstormen. Als de koploper één keer uitglijdt over een bananenschil dan wordt hij gelijk opgeslokt door het peloton.

En daarna analyseren of er winst in zit

En daarna analyseren of er winst in zit

In het peloton van drie punters zit ook Toon Mentink. Die had het geluk dat de tegenstandster met de koning naar voren ging. Had ze op de onderste twee rijen gebleven dan zou hij zelf mat gezet zijn. Soms zit het geluk in een klein hoekje. Zoals het ging kon hij middels ruil van de dame en een toren naar een gewonnen eindspel afwikkelen. De held van de eerste ronde Mark Benninga kreeg weer de kans om voor een verrassing te zorgen. Omdat hij niet gebruik maakte van zijn mogelijkheden en Marcel Struik wel werd het geen tweede verrassing.

De topborden van de middaggroep

De topborden van de middaggroep

In de middaggroep was het de dag der verrassingen. Althans aan de top. Bij de bovenste vier borden won de lager gerate speler. Uitzondering op bord 2 waar de duitse Frank Modder zijn gewonnen stelling nog in remise zag eindigen. Dat was een gelukje voor Dick Stavast, maar het betekende tevens dat hij wel een halfje verder achter raakt op de koploper. Ook in de middaggroep nog maar één koploper en wel Ben van den Bergh. De vier grote kanshebbers staan nu allemaal op minstens een punt achterstand. Van de vier achtervolgers op een halfje is Johan Mostertman de man met de laagste rating (1737). In deze ronde won hij van Marten Berghuis. Die offerde een pion voor niets en dacht vervolgens de witte dame te kunnen opsluiten en oppeuzelen. Het bleek echter in alle varianten niet te lukken en Johan liet zich ook niet van de wijs brengen. Er was teveel materiaal gestoken in de damejacht zodat winst voor Johan onvermijdelijk was.

Meer fotografen waren aanwezig

Meer fotografen waren aanwezig

In beide groepen is er ook nog maar 1 speler die nog niet gescoord heeft. Ik zal u de namen besparen, maar één van de twee moet maar eens les gaan nemen van zijn zoon.

Men geniet van het commentaar van John van der Wiel

Men geniet van het commentaar van John van der Wiel

Commentaar

Commentaar

Voor mensen die in de ochtendgroep spelen is er het voordeel dat ze ‘s-middags alles mooi kunnen volgen. Commentaar vandaag werd gegeven door John van der Wiel. Het aanwezige publiek was hier goed over te spreken.

Schakers houden van analyseren en proberen altijd een plekje te vinden waar ze dat kunnen doen. Dat geldt voor zowel grootmeesters als amateurs. In onderstaande foto’s ziet u een drietal plekken die ze gevonden hebben. Dat niet iedereen geïnteresseerd is in analyses van grootmeesters in een vreemde taal mogen duidelijk zijn als u de foto van een analyserende Shirov ziet.

Deze diashow vereist JavaScript.

meer foto”s op One drive

Geplaatst in toernooien, Univé Hoogeveen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: