Toernooi Assen

Assen hield zijn tweede vierkampentoernooi van dit seizoen. Eén partij op de vrijdagavond en twee op de zaterdag. Dit keer trok het toernooi 34 deelnemers. Daaronder een aantal die er net 9 ronden op had zitten in Groningen. Van de jeugd kun je dat verwachten, maar er waren ook senioren die dit avontuur aandurfden. Uw verslaggever niet, want schaken om negen uur ‘s-ochtends trekt mij niet aan. Wel even op de zaterdagmiddag gekeken of Ben van Os zich weer verslapen had. Dat bleek mee te vallen. Hij was slechts enkele minuten te laat. Niettemin won hij weer zijn ochtendpartij, dit keer tegen Jan Boer. Als dat zo doorgaat dan komt hij ook de volgende keer niet op tijd. U bent gewaarschuwd.

Na afloop snelschaken

Na afloop snelschaken

Ook zag ik Nosbovoorzitter Roland Kroezen aan het werk. Bij het schaakfestival Groningen kon hij alleen maar toekijken bij het schaken. Als mede-organisator en arbiter kun je natuurlijk zelf niet spelen. Met twee remises en een winstpartij liet hij weer zijn degelijkheid zien. In onderstaande stelling is het niet verrassend dat deze in remise eindigde. De Nosbo- voorzitter vroeg zich wel af wat er mis ging bij hem omdat er drie keer zoveel zwarte pionnen op zijn vierde rij stonden dan witten.

stelling

stelling

Bij vierkampen heb je één voordeel. Er is niet één winnaar, maar er zijn vele winnaars. Bij dit toernooi waren dat er negen, omdat er Lukas Kosse en Jan Oord op een gedeelde eerste plaats kwamen. De uitslagen kunt u hier vinden: Uitslagen

Deze diashow vereist JavaScript.

 

 

Geplaatst in toernooien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: