NOSBO-beker

Nog acht teams over die in deze ronde strijden om de halve finale te halen. Onder hun titelverdediger Hoogeveen. Die mochten als eerste starten tegen Roden. Hoogeveen kwam sterk op in de thuiswedstrijd. Weliswaar was Mol er niet bij, maar Mellema, Sadallah en Berghuis wel. Ze werden dit keer aangevuld met de Jonge. Roden trad aan met Battjes, Zwanepol, Dalmolen en Kunnen. Niet de sterkste opstelling, maar wel één van strijders. Het verslag van Roden geeft aan dat de overwinning van Hoogeveen pas laat tot stand kwam. Kunnen won van de Jonge. Zwanepol hield de sterke Sadallah op remise, Berghuis en Mellema wonnen hun partij voor Hoogeveen..

HSP/Veendam 2 ontving Lewenborg. Lewenborg gaf zichzelf vooraf waarschijnlijk weinig kans. Met de borden 5 en 6 (Middeljans en Bons) en twee spelers van het tweede (Frieswijk en Hoogeboom) was men naar Hoogezand gekomen. HSP/Veendam 2 had gewoon hun eerste vier borden opgesteld (Cliteur, Sprik, Wijbenga en Reintke). Als u dan denkt dat het een walk-over zou worden dan moet ik u teleurstellen. Heel verrassend ging de winst naar Lewenborg. Sprik won dan nog wel aan bord 2 van Bons, maar de overige drie Hoogezandsters verloren hun partij. Weer zo’n bekerwedstrijd waar de lager gerate spelers wonnen van de hoger gerate spelers. Dat maakt het bekeren ook zo leuk, je hebt altijd een kans.

Assen 2 speelde tegen Leek. Beide teams komen uit in de promotieklasse. Leek bovenin en Assen 2 in de middenmoot. Wat dat betreft heeft Assen 2 in de beker al wat gerenommeerde tegenstanders gehad. Zowel Assen 2 als Leek hebben een verslag van de wedstrijd. Die van Leek staat op hun nieuwe site in ontwikkeling. Leek was gewaarschuwd en kwam dan ook op met hun eerste vier borden. Assen 2 had iets meer moeite om de sterkste opstelling te krijgen. Ze zijn in de breedte echter sterk en Sybrand Houtsma misstaat niet in dit team. In deze wedstrijd speelden blunders een grote rol. Zowel degene die wel werd gezien als degene die niet werd gezien. Lees daarvoor beide verslagen. Leek won uiteindelijk met de minimale cijfers door winsten van Scharft en Heijnen aangevuld met een remise van Doller.

Als laatste de strijd tussen eerste klasser Het Kasteel en promotieklasser Van der Linde. Aan de einduitslag te zien was het een eenzijdige strijd. Of dit ook werkelijk zo was weet ik niet want wedstrijdverslagen ontbreken. Bij Het Kasteel zit er tussen de nummer 2 en de nummer 8 weinig ratingverschil. De opstelling bestond uit de mensen in vorm. Van der Linde had de borden 3 en 4 thuis gelaten. Aan bord 1 was er sprake van een groot ratingverschil, maar de overige drie borden waren aan elkaar gewaagd. Bij van der Linde wist alleen Jan Riemersma een remise te halen tegen de andere Jan (Snoeijer). De overige drie borden werden gewonnen door Het Kasteel.

In de halve finale op dinsdag 17 maart krijgen we de volgende indeling:

Lewenborg – Leek en Hoogeveen – Het Kasteel

Tagged with: , , , , , ,
Geplaatst in NOSBO beker

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Follow De Schaakreporter on WordPress.com
%d bloggers liken dit: