Nosbo jeugdkampioenschappen

Traditiegetrouw wordt in de crocusvakantie gespeeld om de vele jeugdtitels. Het gaat dan om de categorieën A, B, C, D, E, F, G en H.. Ook dit jaar was het weer een festijn in het Denksportcentrum te Groningen.Vooral in de C en D-groep werd er goed gespeeld. In de D-categorie gaf wedstrijdleider Fons een traktatie als men 60 zetten goed had gespeeld. De regel werd bij de laatste ronde ingetrokken, want de traktaties waren op.

Jonas, kampioen C-jeugd

Jonas, kampioen C-jeugd

In de C-groep eindigden drie spelers met 6 punten bovenaan. Dat waren Jonas Hilwerda, Pieter van Foreest en Ruben Bourgonjen. Daar kwamen dus beslissingsvluggertjes aan te pas. Er werd alleen gevluggerd voor de eerste plaats. Jonas Hilwerda won het eerste vluggertje van Pieter en ook het tweede tegen Ruben en was daarmee de nieuwe kampioen. Jonas komt drie keer voor in de filmpjes. In het eerste verliest hij de gewone partij tegen Ruben Bourgonjen en de andere twee zijn de beslissingsvluggertjes. Gerbrich Kroon werd kampioen bij de meisjes. Die moest van coach en vader Roelof wel het shirtje van Ten Boer aan voor de prijsuitreiking. Vandaar dat ze niet acteert in het filmpje van de prijsuitreiking. Maar gelukkig is er wel een foto gemaakt.

Machteld kampioen D-jeugd

Machteld kampioen D-jeugd

In de D-groep won Machteld van Foreest. Zaterdag kampioen bij de E’tjes nu bij de D-tjes. Betekende vier gouden bekers. Twee voor het open kampioenschap en twee als meisjeskampioen. Ze vond dat wel wat veel en weigerde vandaag het meisjeskampioenschap zodat deze naar Mieke Nissen ging. Sommige spelers moeten nog wel leren hoe ze een uitslag op hun notatie zetten. Een kruisje achter de winnaar is voor hun misschien duidelijk, maar niet voor alle wedstrijdleiders.

Gerbrich Kroon in shirt van Ten Boer

Gerbrich Kroon in shirt van Ten Boer

Uitslagen en standen en foto’s van de prijswinnaars kunt u vinden op de NOSBO-site

Foto’s en filmpjes zijn HIER te bekijken. En bij schaakclub Assen (fotograaf Martin van Velzen), foto’s van M. Spanjer

Tagged with:
Geplaatst in jeugdtoernooien
6 comments on “Nosbo jeugdkampioenschappen
 1. Roelof Kroon schreef:

  Hallo Jan,

  Het is geweldig dat je altijd zo snel en met een kwinkslag verslag doet van wat er speelt op schaakgebied binnen de Nosbo. Een groot compliment.

  Dat je daarbij je wel eens vergist kan gebeuren. Met al die rode shirtjes wordt het je wel eens zwart voor de ogen. Daarom een goed bedoelde correctie om feiten van fictie te scheiden. In het D-toernooi moest Mieke van mij een shirt aan. Mieke werd meisjeskampioen omdat Machteld de titel van algemeen kampioen genoeg vond.

  Mijn dochter Gerbrich werd ‘gewoon’ kampioene in de C-categroie.

  Voor onze sponsoren is het dan wel nodig om met shirt op de foto te gaan, want we zijn enorm blij dat ze ons financieel hebben ondersteund om de shirts te kopen en het jeugdschaak in Ten Boer mogelijk te maken.

  Vriendelijke groet vanuit Ten Boer en veel dank voor de verslaglegging van het schaken in Noord Nederland,

  namens Schaakclub Ten Boer
  Roelof Kroon

 2. Thea Heersema schreef:

  Foutje. Gerbrich won verdiend de meisjestitel in de C groep. Mieke Nissen kreeg als 2 de meisje in de D de meisjestitel. Overigens ook lid van SC Ten Boer

 3. Roland Kroezen schreef:

  Hallo Jan, Gerbrich Kroon was meisjeskampioen in de categorie C. Zij kreeg alvast de beker om niet te hoeven wachten op de beslissingsdriekamp.
  Mieke Nissen nam de D beker over van Machteld.

 4. schaakjan schreef:

  Al vier mensen hebben de fout ontdekt, waarschijnlijk meer, maar niet iedereen heeft gereageerd. Voor alle duidelijkheid ik heb de tekst aangepast. Het was een domme fout van de schrijver, want het filmpje geeft toch wel aan dat Gerbrich meisjeskampioen in de C-categorie werd. Het ophalen en aantrekken van het shirtje duurde te lang voor de filmer, maar ze staat wel op de foto.
  Sorry voor Mieke, om het goed te maken heb ik haar naam als enige dik afgedrukt.

 5. t1414 schreef:

  Kunnen de filmpjes opnieuw worden geplaatst? Ze lijken te zijn verwijderd.

  • schaakjan schreef:

   Tja met teveel foto’s loopt Onedrive gauw vol. Zeker nu ze de ruimte beperkt hebben. Bij meer oude artikelen werken daarom de links naar foto’s en filmpjes niet meer. Ik zoek naar een definitieve oplossing.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: