6e ronde Eerste klasse NOSBO

Eerste klasse A

In de eerste klasse A van de NOSBO ging de aandacht uit naar de wedstrijd Sissa 4 tegen Middelstum. De nummer 1 tegen de nummer drie die slechts één wedstrijdpuntje achter stond. De wedstrijd werd nipt gewonnen door Middelstum. Sissa 4 is door de tweede achtereenvolgende nederlaag uitgeschakeld voor het kampioenschap. Middelstum won de wedstrijd op de middenborden. Daar boekten Albert Verheij, Frits Brandsma en Jan Bol nuttige overwinningen. Tegen scoorden Marcel Pauw en Paul van Velthoven. Middelstum is hierdoor Sissa 4 gepasseerd op de ranglijst.

De medekoploper HSP/Veendam 2 won wel. Met de duidelijke cijfers 5,5 – 2,5 werd gewonnen van Scepu. Aan de topborden kon Scepu nog weerwerk geven. Aan de bovenste drie borden werden 2 punten gescoord o.a. door een remise van Erwin Kok aan bord 1 tegen Sander Sprik. Aan de onderste vijf borden werd echter slechts een halfje gehaald.

Het degradatieduel tussen Staunton 4 en DAC eindigde onbeslist (4-4).Voor DAC scoorden Wiert Vos, Ruben Bourgonjen en Bert Steenhuizen. Voor Staunton 4 scoorden Anders Bay, Thijmen Nawijn en Ewoud Wempe. Als men dacht dat men door dit gelijkspel zich veilig zou spelen dan kwam men bedrogen uit. Nummer laatst Haren/Oostermoer 3 wist verrassend van Bedum te winnen (5-3). Bedum moest drie invallers opstellen en dat is veel. De drie invallers scoorden samen een halfje.

verslag Sissa 4

Eerste klasse B

Koploper Roden moest de lastige uitwedstrijd tegen ESG 2 spelen. ESG 2 kan niet meer kampioen worden en niet meer degraderen speelde een goede wedstrijd. Volgens beide verslagen leek het er op dat Roden wel eens kon verliezen. ESG nam een 2-0 voorsprong. Dat het 3,5 – 4,5 werd was te danken aan enerzijds de vechtlust (en het verplicht doorspelen) van de Rodenaren, anderzijds aan het niet afmaken van de ESG-ers. Vooral bord 4 van ESG zat zo vast in zijn eigen plan dat hij niet zag dat hij mat in twee (of damewinst) kon geven. De titels van de verslagen geven al aan dat het spannend was. Roden spreekt van Met de hakken over de sloot. ESG 2 spreekt van Zo dichtbij.

Lewenborg won de uitwedstrijd naar Dwingeloo met 1,5-6,5 waardoor de kleine kans op het kampioenschap in stand bleef. Immers men loopt twee bordpunten in op Roden. Voor Dwingeloo scoorde Be Damman een vol punt en Bart de Kwaasteniet een halfje.

Staunton 3 won de wedstrijd tegen de nummer laatst HSP/Veendam 3 met minimale cijfers. HSP/Veendam 3 blijft onderaan staan en doordat de nummer voorlaatst drie punten meer heeft zal dit in de laatste ronde niet veranderen.

Haren\Oostermoer 2 kon het tegen Het Kasteel uit Coevorden niet bolwerken. Het werd een 2,5 – 5,5 nederlaag. Kees Romijn wist Paul Assen knap op remise te houden en daar kwamen remise bij van Tomas Hiemstra (op bord 2) en Carla Graafland en een mooie overwinning van Stephan van der Hagen. Op de overige vier borden won Het Kasteel.

Roden is daarmee bijna kampioen. Ze staan niet alleen twee wedstrijdpunten voor op Lewenborg, maar ook 3,5 bordpunt. In de laatste ronde zal Lewenborg dus met dikke cijfers moeten winnen van hetzelfde ESG 2 en Roden moet dan verliezen wil Lewenborg kampioen worden.

Later wat opmerkingen uit de verslagen van de verenigingen.

verslag Rodenverslag ESG 2

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: