Promotieklasse blijft spannend

Het blijft spannend in de promotieklassen met vier teams die blijven strijden om het kampioenschap en de twee promotieplaatsen naar de KNSB.

SAM_1574Als eerst moest Hoogeveen aan de BAK tegen buurclub ESG uit Emmen. Bij voetballen betekent dit meestal heibel langs en op de velden. Bij Hoogeveen en Emmen blijft het altijd sportief want men kent elkaar te goed. Op de borden werd er wel geknokt volgens beide verslagen. Ja, ook Hoogeveen heeft een verslag gemaakt, maar de webmaster van Hoogeveen heeft dit nog niet geplaatst. In beide verslagen komt naar voren dat de overwinning verdiend was, maar dat het lang dreigde dat het een gelijkspel zou worden. De uitslag werd groot doordat twee ESG-ers een gewonnen staand eindspel niet gingen winnen. Dat Hoogeveen toe al 4,5 punt had zal de concentratie geen goed hebben gedaan.

SAM_1573

Op vrijdagavond de vier andere partijen. Koploper Haren Oostermoer won zeer nipt van de nummer 10 Groninger Combinatie 5 met 4,5 – 3,5. Later werd die reglementair gecorrigeerd in 5,5 – 2,5. Zo gauw we weten wat hiervan de oorzaak is zullen we het melden. Op de borden 3-6 haalden de groningers 3,5 bordpunten. Daarbuiten was Haren/Oostermoer heer en meester. Uit de reacties begrijp ik dat Jaap Ham voor de vierde keer inviel. Sinds dit seizoen mag het maar drie keer (althans volgens het beslissende competitiegids). Dank voor de reacties. Jaap Ham had trouwens nog niet gespeeld voor Groninger Combinatie 6, maar bij de eerste invalbeurt werd hij als basisspeler voor het zesde aangemeld, waarschijnlijk om ook de mogelijkheid te scheppen dat hij ook voor het zesde kon uitkomen. Een foutieve inschatting dus van GC.

Sissa 3 heeft de nederlaag in de vorige ronde tegen ESG goed verwerkt. Assen 2 werd met 5-3 verslagen. Zowel bij Assen als bij Sissa ging er een speler door de vlag. Ondanks 30 seconden per zet er bij gebeurt dit nog steeds. Assen 2 haalde 2,5 bordpunten aan de onderste drie borden. Het laatste halfje werd op bord 1 gehaald. Hier hield Rieks Taal stand tegen 100% Casper Rupert. Die is hierdoor van zijn 100% score af, maar blijft wel topscoorder van de promotieklasse.

De andere koploper Leek moest tegen Groninger Combinatie 6 en had het daar moeilijk mee. Ging het tegen Groninger Combinatie 5 nog net goed, tegen Groninger Combinatie 6 werd het een gelijkspel. En dat nog wel nadat Pieter Doller de vooruitgespeelde partij tegen Henk Pompstra had gewonnen. Tja, beginnen met een voorsprong is niet altijd een voordeel. Leek zakt daardoor op bordpunten naar plaats 3. Opvallend was verder dat alle partijen in een beslissing eindigden.

Staunton 2 is bezig de slechte seizoenstart te vergeten. Tegen van der Linde werd met 6-2 uitgehaald. Vier overwinningen en vier remises zorgen er voor dat Staunton 2 oprukt naar de vijfde plaats. Van der Linde blijft boven de degradatiestreep voor zover dat van belang is. Het zou zo maar kunnen dat er geen enkele team degradeert.

Haren/Oostermoer (12-36) staat nu alleen aan kop, maar moet nog tegen Hoogeveen (11-36) en Sissa 3 (10-33). Leek (11-33,5) kan toekijken, maar moet dan nog wel even winnen van Assen 2 en ESG.

Verslag Assen 2verslag ESGverslag Leekverslag Stauntonverslag Sissa 3

Geplaatst in Uncategorized
3 comments on “Promotieklasse blijft spannend
  1. Jan schreef:

    Jaap ham is basisspeler van GC6. Heeft nu 4x gespeeld voor GC5.

  2. Jaap Ham schreef:

    Jaap Ham heeft NOOIT in GC6 gespeeld, muggenzifterij!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. Jaap Ham schreef:

    En nu heet het Nosbo-bestuur besloten mij voor de rest van het seizoen dispensatie te verlen,en nul blijft staan, alleen niet voor de rating

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: