van de Marel wint in Veendam

Bert van der Marel kwam, zag en overwon

Bert van der Marel kwam, zag en overwon

Het Gouden leven toernooi is gewonnen door de seniorenkampioen van de NOSBO Bert van der Marel. Hij was natuurlijk met afstand favoriet, maar dan moet je het nog wel even doen.

Jan van Os zou de concurrent moeten zijn, maar die verloor in de eerste ronde van Theo Mooijman en liep dus steeds achter de feiten aan. Hij kreeg zelfs niet de kans om Bert op een nederlaag te trakteren want ze kwamen elkaar niet tegen. Dit tot vreugde van Bert die wist te vertellen dat zijn score tegen Jan bij het snellere werk niet goed was.

overzicht

overzicht

Er zijn bij de toernooien géén grote geldprijzen te winnen en de partijen tellen ook niet mee voor de rating. het zal dan ook niet verbazen dat men veelal voor de riskante speltypes koos. Die zijn tenslotte het leukst om te spelen. Een foutje kan dan grote gevolgen hebben. De drie topspelers hadden het dan ook niet zo makkelijk als het in reguliere partijen te verwachten is. Ze stonden vaak niet geweldig en soms zelfs verloren. Als de tijd bijna op is komt het krachtsverschil er vaak toch uit en kon de topspeler opgelucht adem halen.

De winst is nu niet meer moeilijk

De winst is nu niet meer moeilijk

Er worden slechts vijf ronden gespeeld, zodat de pauzes een redelijke lengte hebben. En dat was maar goed ook. Het mooie weer lokte toch uit om op het terras te gaan zitten en daar werd veelvuldig gebruik van gemaakt.

Jan Schut eindigde op 50%

Jan Schut eindigde op 50%

Bert mocht kiezen uit een aantal prijsjes in natura. Organisator Theo Mooijman ging er van uit dat de caféuitbater géén fles wijn zou kiezen. Dat deed deze echter wel, maar om het vervolgens als beloning voor het organiseren te schenken aan de organisator.

Eindstand:

1. Bert van der Marel       5

2. Jan van Os                   4

3. Theo Mooijman             3,5

4. Henk van Hof, Freddy de Raad, Piet Jongejan en Leunis Maas  3

Judith Valkenburg kreeg wat te weinig

Judith Valkenburg kreeg wat te weinig

7 Jaap Niewold, Jan Schut     2,5

9.  Henk van Boekel 2

12. Boudewijn Hoogenboom  1,5

13. Judith Valkenburg en Pieter Snoek    1

14. Lucas Claushuis   0

Geplaatst in Uncategorized
3 comments on “van de Marel wint in Veendam
 1. Leunis Maas schreef:

  Beste schaakreporter er is een foutje geslopen in je verslag van het goud leven toernooi in Veendam.
  Ik heb in tegenstelling tot wat jij vermeld in je verslag 3 punten gescoord. Ik vermoed, dat de uitslag van mijn partij uit de tweede ronde, die ik heb gewonnen, verkeerd is opgenomen. Niet dat het van enig belang is, maar ik wou het toch even gezegd hebben.

  Groet, Leunis

  • schaakjan schreef:

   Beste oud-penningmeester van de NOSBO. Ik baseer me op de uitslag van de organisatie. Ik zal hun om een reactie vragen, want hoewel het niet belangrijk is: drie is meer dan twee.

 2. schaakjan schreef:

  Leunis had gelijk en de stand is gecorrigeerd. Leunis rukte daardoor op naar de vierde plaats. Dat is net buiten de prijzen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: