Laatste ronde KNSB, waar moet u naar toe?

De laatste ronde KNSB en dan vallen er vele beslissingen. Wie promoveert?, wie degradeert? Naar welke wedstrijd ga je toe als reporter/supporter/belangstellende.

Laten we eens kijken welke wedstrijden er zoal zijn en wat er op het spel staat.

Meesterklasse:

Om Groninger Combinatie en Sissa te zien spelen moet je naar Rosmalen waar de Meesterklasse een gezamenlijke ronde heeft. Heel interessant, maar ook heel ver. Wil je echter zelf zien of de Groninger Combinatie wel of niet degradeert dan heb je geen keus. En kan Sissa het kampioenschap van BSG verstoren? BSG moet minimaal winnen en 3 bordpunten meer halen dan de verrassende koploper Charlois Europoort (Die tegen nummer 4 LSG moet). En Passant staat daar een puntje achter en zal Sissa toejuichen. En dat allemaal in één ruimte in Rosmalen.

Eerste Klasse A

Groninger Combinatie 2 speelt thuis tegen Wageningen met Timman en Afek in de gelederen. Niet zo interessant voor de stand want GC 2 is praktisch gedegradeerd. Alleen als ze met 10-0 winnen en Philidor 1847 (Leeuwarden) met 10-0 verliest en ook SOPSWEPS’29 verliest dan degradeert men niet. Echter het is altijd een genot om Timman te zien, zeker voor degenen die zich ‘de best of west’ herinneren. Te zien in het denksportventrum

Tweede klasse A

Groninger Combinatie 3 heeft een kleine kans de degradatie te ontsnappen. Daarvoor moeten ze zelf winnen van Assen en moet de concurrent Caïssa 3 punten laten liggen tegen het onderaan staande Almelo. Assen zal hier niet aan willen meewerken hoewel voor Assen alleen de eer op het spel staat. Eveneens te zien in het denksportcentrum

Derde klasse A

Sissa 2 heeft twee wedstrijdpunten en 5,5 bordpunt voor op de nummer 2. 3 bordpunten is dus genoeg voor het kampioenschap. Het schijnt dat er te veel weddenschappen zijn afgesloten op wie het beslissende derde punt gaat scoren. Justitie zal het duel dan ook aandachtig volgen is het gerucht. Dus wie kan winnen in 10 zetten, maar het laat omdat men het derde punt wil scoren, kan rekenen op een justitieel onderzoek. Dat geldt ook voor die mensen die opgeven in gewonnen stelling. HSP/Veendam en Groninger Combinatie 4 zullen het op prijs stellen dat Sissa 2 hun kampioenschap een feestelijk tintje geven door ook hun laatste wedstrijd te winnen. Wilt u het kampioenschap zelf meemaken dan moet u naar Enschede toe, want daar speelt Max Euwe 4 de tegenstander van Sissa 2. GC 4 speelt net als 2 en 3 thuis in het denksportcentrum en speelt tegen de Spassky’s die hun derde plaats willen verdedigen. HSP/Veendam heeft alles in eigen hand, want zij moeten tegen het puntloos onder aan staande HSC/Stork in Hengelo. Bij winst kunnen ze oprukken van plaats 9 naar plaats 6.

Derde Klasse B

Staunton heeft door de overwinning op Hardenberg de veilige zone bereikt en speelt in Enschede tegen Max Euwe 3 een middenmoot gevecht. Ze kunnen echter wel getuige zijn van het kampioenschap van Sissa 2.

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: