Assen en Paardensprong/DAC worden kampioen

Het NOSBO-snelschaken voor teams is vervallen door gebrek aan organisatoren. Dat vond vriendenclub de Spassky’s niet zo leuk en zij vroegen Bert en Judith of die het wilden organiseren. Zoals u weet zijn Bert en Judith altijd van goede wil en dus werd er een kampioenschap snelschaken voor teams georganiseerd. Ondanks de wat late aankondiging waren er toch nog 8 teams komen opdagen. Die speelden een dubbelrondige competitie.

De prijzen, daar vielen de monden van open

De prijzen, daar vielen de monden van open

De strijd ging tussen Rieks’ Redetwistende Reservisten met Maartens Magnifieke Maniakken plus Pieters Pientere Plaaggeesten inclusief Ivo’s Inventieve Illusionisten (afgekort Arjans Allitererende Alleskunners) [=Assen voor de niet insiders) en Sissa. Uiteindelijk bleek Assen een bordpuntje voor te blijven, vooral dankzij de vele 8-0 overwinningen. En het ging om de bordpunten en die liet Sissa te veel liggen.

De meest enthousiaste speler kreeg ook een prijs.

De meest enthousiaste speler kreeg ook een prijs.

Uw verslaggever kwam dankzij vele wegomleggingen een uurtje later dan de bedoeling was op het strijdtoneel aan. Ja, het NK wielrennen (in alle categoriën) betekende afsluitingen die niet waren aangekondigd. Daarnaast was het blijkbaar een goede dag om bruggen te repareren en bermen te maaien. Misschien moeten we het NK schaken ook maar eens op de weg gaan spelen. Als we dan veel wegen gaan afsluiten weten de mensen in ieder geval dat er geschaakt wordt. 14 ronden betekent in ieder geval dat de strijd op tijd was gestreden waardoor ik van de benedenverdieping van het denksportcentrum kon verhuizen naar de bovenverdieping. Daar werd het C-kampioenschap voor teams gespeeld. Het werd een spannende strijd. En hoewel volgens NOSBO-voorzitter Roland Kroezen de winnaar duidelijk was hebben ze niet alle wedstrijden gewonnen.

SAM_2193

Tweede prijs voor Staunton

En wie was de winnaar? Niet verrassend het combinatieteam Paardensprong en DAC. Paardensprong is al jaren in de NOSBO en ook landelijk de te kloppen vereniging bij de jeugd. En als je dan je kunt versterken met de topspelers van DAC ben je favoriet. De vraag was of Staunton met de topper Jonas Hilwerda aan bord 1 weerwerk zou kunnen leveren. Die probeerden het wel maar kwamen net wat tekort. Als u de foto van de prijsuitreiking ziet dan lijkt het wel of Staunton blijer is met plek twee dan Paardensprong/DAC met plek 1. Volgens de spelers van Paardensprong waren ze wel degelijk blij en zeer tevreden, maar de hoeveelheid fotografen waren te lang bezig met foto’s te maken.

SAM_2196

Kampioen C-teams: Paardensprong/DAC

De terugweg ging gelukkig sneller dan de heenweg, Slechts een klein omwegje dwars door een half afgebouwde nieuwbouwwijk. Al met al een dag waar ik alleen blijde schakers zag. Hoewel ik zowel bij de senioren als de jeugd de uitroep ‘SHIT‘ diverse keren heb gehoord, was men dit blijkbaar snel weer vergeten. Complimenten voor Bert en Judith. meer foto’s kunt u hier bekijken.

De eindstand snelschaken voor teams:

1. Assen		43
2. SISSA		42
3. Groninger Combinatie	35
4. Spassky's		31½
5. Atlantis		24
6. Zwolle e.o.		20½
7. Haren & Oostermoer	18½
8. Team van Foreest	 9½

Eindstand C-kampioenschappen
r5 Groep C Rav Mp Bp 1 2 3 4 5
1. Paardensprong/DAC 1215 7 12½ 2 4 4
2. Staunton 1314 5 2 0 3
3. Haren 1128 4 0 4 3
4. Ten Boer/SCEPU 808 3 0 1 2
5. Ten Boer 766 1 5 ½ 1 2
Geplaatst in Uncategorized
One comment on “Assen en Paardensprong/DAC worden kampioen
  1. Ronald schreef:

    Dit zijn geen E spelers maar Cérs!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: