NK en zomertoernooien

Zowel bij het Algemene Nederlands Kampioenschap als bij het Nederlands Kampioenschap voor vrouwen hebben wij noordelijke vertegenwoordigers

NK Algemeen:

Hier hebben we twee ijzers in het vuur. Sergei Tiviakov en Sipke Ernst. In de tweede ronde mochten ze tegen elkaar en dat werd een remise. Volgens kenners (gesteund door computers) had Sipke het misschien nog even kunnen proberen. In de eerste ronde had Sergei geen moeite om de kanshebber op de titel Anish Giri op remise te houden. Sipke deed het wat dat betreft slechter. Hij verloor van Benjamin Bok. Verder kunt u de partijen volgen en verslagen lezen op schaaksite. Live commentaar kunt u hier vinden.

NK Vrouwen

Bij de vrouwen is onze noordelijke kampioene Iozefina Paulet niet de gelukkigste. In de eerste ronde kreeg ze in verloren stand plotseling de gelegenheid tot een koningsaanval. Dat had kunnen leiden tot mat als ze Lc3 had gezien. Nu werd het eeuwig schaak. Dat gebeurt wel vaker. Als je verloren staat en plotseling krijg je de kans om remise te maken dan doe je dat direkt en ben je blij met de ontsnapping. En dan mis je wel eens dat je zelfs kon winnen. Mijn smoes is dan altijd: “Ik verdien het niet om te winnen“. En soms meen ik dat ook nog, maar op een NK niet.

In de tweede ronde stond Iozefina ook niet geweldig, maar de tegenstandster Anna-Maja Kazarian liet ook een slechte zet uit haar handen komen. Toen stond het weer gelijk. Op zet 34 stond Iozefina zelfs duidelijk beter. In plaats van het goede Ld6 speelde ze echter La6 en dat bleek een stuk te kosten. Ik denk dat het komt door de tijdnood. Jammer.

Bilderberg

In mijn voorbereiding zag ik dat er vier nosbo-ers op de deelnemerslijst stonden. Bij het bekijken van de uitslagen blijken er plotseling (voor mij) het dubbele aantal mee te doen. Ik zie in ieder geval: Olaf Cliteur (1), Wout Knol (1), Jan Colly (1), Evert Hondema (0,5), Stef van Kesteren (0), Henk Haisma (1), Ed Maliepaard (1) en Jan Oldenkamp (0). totaal 5,5 uit 8 dus. Ik zal van de week in Arnhem kijken of ik nog een nosbo-er vergeten ben.

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: