Werd het een dolle dinsdag?

Als verslaggever moet je natuurlijk wel opletten wat je schrijft en weten wat er gebeurd is. Zo zag ik op de live-verslaglegging van het schaken plotseling opduiken dat de partij Rosa Ratsma – Anna-Maja Kazarian gewonnen was door zwart. En ik had in mijn hoofd dat Anna-Maja wit had. Vlug kijken bij de partijen of mijn geheugen me in de steek laat. De eerste tekenen van dementie misschien. Gelukkig had ik gelijk, de live verslaggever had de kleuren verkeerd. Toch raar dat als je de partijen volgt, in je verslag de verkeerde kleur noemt

Het kan echter nog erger zie de domme vragen die bij het tennis werden gesteld. Heb je verloren en ben je uitgeschakeld zegt zo’n zogenaamde journalist dat je in vorm bent en hoe je aankijkt tegen de kwartfinales. Daar mag je dan balend op antwoorden.

Het leuke van een vakantie is dat je alle partijen kunt volgen, En dat thuis terwijl op de achtergrond de wielrenners hun rondje rijden. Vooral in tijdnood zie je de zetten snel verschijnen en dan merk je dat ook grootmeesters verkeerde zetten doen of de situatie verkeerd inschatten. Staat er de hele tijd dat Erwin l’Ami ietsjes beter staat dan Sipke omdat zijn paarden beter samen werken. Plotseling staat er dan dat Sipke het misschien wel over neemt om binnen 10 tellen te melden dat Sipke gewonnen heeft. Goed zo Sipke denk je dan. Maakt het verlies van Sergei ietsjes draaglijker. Die stond de hele tijd wat gedrukt en gaf in tijdnood een stuk weg. Waarom laten sommige schakers het ook op die fase aankomen. Gebruiken ze hun hele tijd voor de eerste 25 zetten (waarvan de meeste theorie) en hebben dan geen tijd meer over op het moment dat het nodig is.

Bij de vrouwen leed Iozefina een nederlaag tegen Anne Haast. Het werd een kansloze nederlaag. Een klein nadeeltje in ingewikkelde stelling kon Iozefina niet teniet doen. Als verslaggever zeg je dan dat ze origineel tegenspel probeerde te creeeren, maar dat de tegenstandster gewoon haar eigen weg vervolgde en haar voordeeltje wist om te bouwen in winnend voordeel. Kreeg Iozefina in de eerste twee ronden vanuit slechte stelling kansen, Deze ronde lukte dat niet. Hierdoor staat ze onderaan met een halfje uit drie.

Op de vraag in de titel kan ik dus antwoorden dat het bij het schaken wel een dolle dinsdag was. Bij het wielrennen was dat niet het geval. Verwacht je veel valpartijen vanwege de kasseien zijn de enige valpartijen op asfalt.

Bilderberg

Hier werd er in de tweede ronde 4 uit 8 gescoord door de Noorderlingen: Olaf Cliteur (0); Jan Colly (1), Wout Knol (0,5) Evert Hondema (0,5); Stef van Kesteren (1); Henk Haisma (0,5); Ed Maliepaard (0) en Jan Oldenkamp (0,5). Voor degene die het nog niet weten het gaat om 5 ronden.

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: