Derde dag Atlantis

Vierde ronde:

Op zo’n dag als vandaag hoopte je er op dat de dijken zouden doorbreken en dat Atlantis weer een metertje onder de zeespiegel zou verdwijnen, of misschien zelfs iets meer. Het was namelijk een echte zwemdag. Om het speellokaal te bereiken had ik dan wel een boot moeten gebruiken, maar dat had ik niet erg gevonden. Met een boot had ik niet hoeven te wachten op een opgehaalde brug of op een voorganger die niet weet dat je tot de stopstreep door moet rijden om groen te krijgen. En een boot kan je overal afmeren ipv dat je een parkeerplek moet zoeken.

Gelukkig heeft het denksportcentrum een zeer groot terras. Die moet wel nodig gemaaid worden. Ja het is wel een terras met stoeptegels, maar het is al bijna hoog grasland geworden. De natuur vindt ook hier zijn weg naar boven.

Over de partijen hoort u mij niet. Ik wacht wel op de analyses van Lucas op Schaaksite. Met 1,5 uit vier moet hij toch aan het analyseren. En er van uitgaande dat je niet twee keer op dezelfde plek kopje onder gaat kan het ook geen kwaad ons er deelgenoot van te maken. Onder water is het wat donkerder dan boven water en het komt misschien daardoor dat GM Sipke Ernst moeite heeft met het voeren van de zwarte stukken. Met winst twee winstpartijen, met zwart ‘slechts’ twee remises. Vandaag gebeurde dat tegen Ivo Maris. Die scoort dit jaar goed in de zomertoernooien maar tegen GM’s was de score niet hoog. Nul uit zoveel. Nu dus eindelijk een remise, Laten we hopen dat de ban is gebroken. Het zal nog een tijdje duren om te zien of dat inderdaad zo is. De volgende GM krijgt hij waarschijnlijk pas in de herfstvakantie in het natte veen.

In de A groep met zeven koplopers was er slechts een spekkoper. Michiel de Jong won als enige van de zeven. Het gevolg is dat vanavond Sipke Ernst aan bord 5 zit en u hem dus niet kan volgen. Krijgt u de gelegenheid om Eric Jan Walinga te bewonderen. In de diepte van een diepe trog zit Edwin Zuiderweg helemaal in zijn eentje de weg naar boven te vinden. Elke keer als hij denkt dat het zal lukken trapt hij weet op een zeeëgel of komt er een kwal langs zwemmen.

In de B-groep speelde koploper Chris de Weert zijn eerste remise en zag daardoor Maarten Mellegers langszij komen. Maar liefst acht achtervolgers op een halve zwemslag achterstand. Onderin niemand meer die op 0 punten staat.

Vijfde ronde:

Eigenlijk moet ik beginnen met de pauze. Zoals gezegd mooi weer en dan ga je graag buiten zitten. Ook het avondeten werd buiten geserveerd. Of eigenlijk door het raam werden de vissen gevoerd. Kijkt u maar eens bij de foto’s.

In groep A bleef de koploper winnen en zag tot zijn verbazing dat van de acht achtervolgers slechts twee tot winst kwamen. Dat waren Sipke Ernst en Ivo Maris. Sipke had wit en dan wint hij dit toernooi nu dus ook van Jan Joris Groenewold. Ivo Maris ging op het hoofd van Eric Jan Walinga zitten en hield hem stevig onder water. Dat komt er van als kleine visjes zich als haai gaan gedragen.

In groep B werd de strijd tussen de koplopers beslist ten gunst van Chris de Weert die de witte stukken voerde. Dat wit niet altijd een voordeel is bleek bij het achttal achtervolgers. Slechts één witte vis wist de strijd te overleven door te vluchten in een gelijkspel. De overige drie witten werden verslonden door de zwarte vissen. Morgen een mooie partij tussen Chris de Weerd en de in Groningen alom bekende Frank van Indië. Frank heeft een hele originele kijk op het schaakspel dus kom kijken, maar wel vanaf 10 uur.

Op de site van de organisatie stond dit keer snel een verslag en sneller dan dat kon ik vandaag niet.

foto’s ronde 4

Klik om toegang te krijgen tot Dagverslag3-waarheid.pdf

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: