Tweede dag Atlantis

Vandaag de tweede dag van het Atlantisschaaktoernooi met twee ronden. In het verslag van de organisatie 

Klik om toegang te krijgen tot Dagverslag2-Bommen.pdf

kunt u alles lezen over Bommen Berend die Groningen niet kon innemen ondanks zijn kanonnen. Als u het eerste verslag heeft gelezen weet u waarom. Onder water hebben bommen weinig effect.

Het lag echter niet aan de verdedigingswerken van de stad. Immers op weg naar Groningen werd de sterkste vesting van Nederland (Coevorden) binnen een dag veroverd. Later deden de Groningers hetzelfde kunststukje ook. Beter betalen van de verdedigers bleek belangrijker dan dure vestingswallen. Ik ben bang dat de huidige regering het daar niet mee eens is.

Twee ronden en de bovenste vier borden kunt u dus live volgen, Tenminste als de spelers normale zetten spelen. Vandaag hield de computer er een paar keer mee op omdat de spelers hun stukken niet goed neerzette. Vergeet ook niet dat men Flash gebruikt en dat sommige browsers deze niet meer ondersteunen. Dit als straf voor het feit dat Flash veel gebruikt wordt om computers thuis binnen te dringen.

Het spektakelstuk in de middagronde kwam niet van Sipke Ernst en Lucas van Foreest. De twee trainers M&M wisten hun tegenstanders wel te verschalken. En die mochten in de avondronde tegen elkaar. Ik verwachtte dan ook een modelpartij die ze de komende tijd zouden gebruiken voor de training van jeugdspelers. Ze hebben me echter teleurgesteld. Eén overwinning is blijkbaar genoeg om op te teren, want de avondpartij werd een remise terwijl de partij nog moest beginnen. U kunt er op vertrouwen dat ik vandaag te horen krijg dat dat komt omdat ik van schaken geen verstand heb. Dat klopt misschien ook wel maar waarom volgt de zwakkere schaker live-partijen? Nu om zelf te denken wat zal ik eens gaan spelen in die stelling.

De twee jeugdspelers in de A-groep deden dat beter. Lucas van Foreest en Nick Maatman schotelden ons tenminste een partij voor die het volgen waard was. Was het een torenoffer van Lucas of werd die gewoon weggeblunderd. Het laatste waarschijnlijk, maar het was wel leuk om naar te kijken.

In de A-groep hebben nu een zevental spelers 2,5 uit 3 en niemand de volle 100%. Als verslaggever zeg je dan dat het nog alle kanten op kan gaan. Dat is natuurlijk zo, maar dat weet u zelf ook wel.

In de B-groep wel iemand met 100%. Chris de Weert heeft 3 uit 3. In de middag versloeg hij de Hoogevener jeugdspeler Sander Taams en in de avondronde was Lukas Kosse de klos. Die was met 2 overwinningen tegen veel sterkere tegenstanders gestart maar kwam er in de avond achter dat zwemmen een zware sport is. Boudewijn Hoogeboom had weer voor een verrassing kunnen zorgen, maar het gewonnen eindspel was helaas niet aan hem besteed. De winstvariant die hij speelde bleek helaas tot verlies te leiden.

In de foto’s van schaakjan kunt u ook een paar mooie stellingen vinden. Kijkt u rustig zelf wat u zou doen. Als er een klok te zien is dan kunt u daarop zien wie aan zet is. Is er geen klok probeer dan voor zowel wit als voor zwart een leuke zet te vinden.

Klik om toegang te krijgen tot Dagverslag2-Bommen.pdf

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: