SCHAKEN IN DE TREIN

OLYMPUS DIGITAL CAMERAStoom afblazen. Dat kunnen stoomtreinen, maar schakers ook. Echter zondag werd er alleen stoom afgeblazen door de treinen. De schakers zelf genoten van het mooie weer en het geweldige gezelschap. Wat moet je ook anders als tijdens het spelen je stukken uit zichzelf naar andere velden gaan sluipen. Dan kun je kwaad worden, maar dat zal die stukken worst wezen.

Over worst gesproken, in de pauze op de beide stations kon je lekkere broodjes met rookworst eten. Niet zo’n westerse hot dog met een worstje niet dikker dan je pink, neen echte halve rookworsten. En dat voor een prijs wat je in Amsterdam voor een kaal broodje met een half plakje kaas betaalt. En dan praat ik niet over de maaltijdsoepen, gehaktballen etc.

treinstation Stadskanaal

treinstation Stadskanaal

Een treinreis van Stadskanaal naar Veendam duurt ca. 45 minuten. Kun je net een partijtje rapid van 25 minuten de persoon spelen. Dat lukte op één partij na. Maarten Roorda tegen Fons van Hamond kwamen in een eindspel van twee torens en acht pionnen terecht dat tot op de laatste seconde werd uitgevochten. En dat in Veendam waar de NS-regels gelden. Dat betekent dat tijdens het rangeren je alleen onder begeleiding van een conducteur mag blijven zitten. Dat vonden de conducteurs niet erg. Maar het hield ook in dat je tijdens het rangeren de coupé niet mag verlaten. Geen hapjes en drankjes derhalve voor de twee uitslovers. Als u dacht dat ze wat geleerd hadden kwam u bedrogen uit. Maarten lukte het om nog twee keer als laatste klaar te zijn met minder seconden over dan vingers.aan zijn beide handen.

2e klasse personen

2e klasse personen

Het schaken was niet zo belangrijk. Vermeldenswaard was dat het wel het sterkste toernooi in de serie van Gouden Leven was. Normaal ben ik als eerste of als tweede geplaatst. Dat was nu vijfdes. Winnaar werd Fokke Jonkman van de schaakverenigingen in Meppel en Wolvega. Met evenveel punten werd Fons van Hamond van de Groninger Combinatie tweedes en de Emmenaar Evert Hondema (tevens penningmeester van de NOSBO) derdes. Dat de laatste meedeed zal wel liggen aan de inleg van € 1,-. (inclusief de treinkaartjes). Een penningmeester let tenslotte op de kleintjes. Ook de vorige penningmeester van de NOSBO (Leunis Maas) was daarom aanwezig.

Wie de ratingprijzen wonnen kunt u zien op de fotopagina.

foto’s en filmpjes

Site van STAR (treinen)

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: