Tweede ronde Promotieklasse

Vooraf een woord van dank aan de competitieleider van de NOSBO tevens wedstrijdleider bij Hoogeveenchess. Daar schijnen nogal klachten zijn omdat de amateurs slechts 7 ipv 9 wedstrijden spelen. Het komt dan ook goed uit dat er op de vrijdag voor Hoogeveenchess een ronde is gepland. Hebben toch een flink aantal spelers een achtrondig toernooi. Helaas heeft Frans het niet voor elkaar gekregen dat de behaalde punten meegenomen mochten worden naar het toernooi. Dat smetje maakt hij volgend jaar beslist goed.

Een compliment aan de verenigingen. Van de drie wedstrijden op vrijdagavond kon ik al vijf verslagen vinden.

Roden – Groninger Combinatie 4: 3,5 – 4,5

Na de verrassende winst van Roden op ESG staan ze nu al met de beide beneb op de grond. Het getergde GC 4 (na het verlies tegen GC5) wist de winst te pakken in Roden. Met zo’n nipte nederlaag is het vaak : als pietje dit had gedaan of als jantje mat had gezet ipv pat, dan….. en dan volgt er een lang verhaal. In hun verslag geeft Roden aan dat schaken geen gelukssport is. Ikzelf denk daar soms anders over als in de analyse mijn tegenstander steeds zegt ik had beter dit kunnen doen of ik was eigenlijk dit van plan en die zetten hadden mij de winst opgeleverd. Maar goed bij schaken doe je het altijd jezelf aan.

verslag Roden

Groninger Combinatie 5 – Staunton 2: 1,5 – 6,5

Na hun verrassende winst op het vierde ging GC5 tegen Staunton 2 de bietenwagen in. Op weg naar de suikerfabriek in Hoogkerk. In hun oude clublokaal was dat niet ver weg, maar na de fusie moeten ze er met de wagen naar toe. Beide teams hebben nog geen verslag laten zien dus u moet volstaan met het feit dat de punten voor GC 5 kwamen van Tim Loos (tegen Jonas Hilwerda) met een vol punt en van Job Holtz die een remise wist binnen te slepen.

Leek Assen 2: 5-3

Leek wist Assen 2 te verslaan met slechts twee overwinningen, naast zes remises. Aan de bovenste vijf borden wist Assen 2 de schade te beperken tot één verliespartij. Aan de onderste drie borden hadden de tegenpunten gescoord moeten worden. Er werd echter 1 uit 3 gescoord.

verslag Leek  verslag Assen

Sissa 3 – HSP/Veendam: 7-1

Een monsterscore, maar wat wil je ook met gemiddeld 210 ratingpunten meer. Slechts op één bord had HSP/Veendam meer ratingpunten en die werd prompt gewonnen door HSP/Veendam. U snapt het al, HSP/Veendam had een taktische opstelling. De 8-0 werd daarmee vermeden. In hun verslag spreken ze van een eervolle nederlaag (bij 7-1????). Verder is het verlag zeer lezenswaardig als u maar geen zetten verwacht. Op hun forum ook een verslag in Sissa-stijl van Sissa 3. Kortom lezen.

verslag Sissa (op hun forum) verslag HSP/Veendam

Van der Linde – ESG: 5-3

ESG moest met zeven man naar Winschoten omdat de invaller (voor hun sterkste speler) door zijn rug ging. Die achterstand werd niet goedgemaakt. Lang leek het op een 4-4 uit te draaien, maar aan bord 1 wist Leo Roos zijn overwegende positie niet in winst om te zetten. Hij gaf een paard weg, sloeg noch een paar keer remise af en verloor vervolgens. En dat bij een stand van 4-3 voor Van der Linde. Geen verslag van de winnaars. Hun site wordt verbouwd. Wel een verslag van ESG

verslag ESG

r2 Promotieklasse Rav Mp Bp 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
1. SISSA 3 1944 4 11½ 7
2. Van der Linde 1671 3 9 4 5
3. Leek 1843 3 9 5 4
4. Staunton 2 1892 2 10
5. Roden 1798 2 8
6. Groninger Combinatie 5 1686 2 7
7. Groninger Combinatie 4 1786 2 7
8. Assen 2 1848 1 7 4 3
9. HSP/Veendam 2 1724 1 5 1 4
10. ESG 1818 0 3
Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: