De rustdag die geen rustdag was

De woensdag is in Hoogeveen als rustdag aangewezen. Dat wil zeggen de beide amateurgroepen en de matches hebben een dagje uitrusten. De open groep speelt wel, vorig jaar zelfs twee ronden, maar dit jaar één. Omdat het beter uitkwam met de agenda’s speelden Anna-Maja Kazarian en Sopiko Guramishvili wel op de rustdag. Daarnaast was er een baskisch schaaktoernooi. Kortom een rustdag met aktiviteiten.

Van de Open groep komt een verslag op de site te staan en neem aan dat daar uitgebreid verslag wordt gedaan van de winst van Jan Werle op bord 1 die daardoor op dit moment in zijn eentje met 5 uit 6 aan kop staat. Zelf blijft hij bescheiden over zijn resultaat. Eén verloren van l’Ami en nu één gewonnen van GM Sengupta, Deep. De overige partijen was hij aan zijn stand verplicht om deze te winnen. Jan heeft wel negen grootmeesters in zijn nek hijgen op een halfje achterstand. Hieronder lÁmi, Bok en Ernst. De strijd is dus nog lang niet gestreden en vier nederlandse grootmeesters doen nog mee.

Het gaat er om om zo weinig mogelijk GM’s te treffen. Zo speelde GM Ankit, R. Rajpara al tegen vijf grootmeesters. De eerste won hij, De overige vier speelde hij remise en dan sta je 15e met een punt achterstand op de leider die zoals gemeld slechts 2 GM’s tegen kwam. Ook Benjamin Bok speelde al tegen vijf grootmeesters, daarvan won hij er twee en speelde drie keer remise. Vandaag zag hij nog kans om een paar snelle partijtjes te spelen tegen de jeugd. Zie het filmpje waarin hij met 5 seconden op de klok speelt tegen Lucas van Foreest met 1 minuut. Daar de winnaar 5 seconden minder bedenktijd krijgt had hij dus al 11 keer gewonnen.

Morgen weer genieten van de strijd tussen grootmeesters. Benjamin Bok speelt tegen Sipke Ernst, zijn derde nederlandse grootmeester achter elkaar (na Pruijssers en l’Ami). Ook onderin komen we dat tegen. Vier hardenbergers doen mee en Peter Mijnheer mag voor de derde keer achtereenvolgende keer tegen een clubgenoot.

Baskisch schaak heb ik alleen op het laatst kunnen zien. Toen was toernooidirecteur bezig tegen Jorden van Foreest onder het toeziend oog van de TV-camera’s. De partijen kunt u op de website zien. De uitslag: GM Dimitri Reinderman won met 1,5 – 0,5 van GM Erik van den Doel. GM Loek van Wely won met 2-0 van GM Jorden van Foreest.

krantenartikel DvhN

foto’s + filmpje dag 5

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: