Het is voorbij

De laatste ronde van Hoogeveenchess 2015 zit er op. Volgend jaar nieuwe kansen. Het vieren van de winnaars en het troosten van de verliezers kostte vanavond veel tijd vandaar een laat verslag. Voordeel was wel dat je met dezelfde borrel zowel kon proosten als troosten.

Normaal heb je meer verliezers dan winnaars. Dit jaar werd er zoveel gelijk geëindigd dat er veel meer winnaars waren dan voorgaande jaren. 

In de ochtendgroep van de amateurs stelde de koploper zijn positie veilig door een remise te spelen. Dat ging niet zonder strijd maar kwam toch redelijk snel tot stand. Ook bord 2 werd remise. De borden 3 en 4 werden wel beslist en de winnaars van deze partijen kwamen daardoor samen op de tweede plaats. Vier personen deelden de vierde tot en met zevende plaats. Een ratingprijs was er voor Feline Waardenburg.

In de middaggroep van de amateurs een beetje hetzelfde verhaal. Sander Taams verdedigde zijn positie met verve. Winst zat er niet in, maar de remise was voldoende om achtervolgers achter zich te laten. Echter die speelden onderling ook remise, waardoor Sander een punt voorsprong behield op de nummers 2 tot en met 7 die allen eindigden op 5,5 punt.

In de Open groep was het een andere zaak. Gupta wist zijn landgenoot te verslaan, terwijl de nederlanders Werle en Bok verzuimden om te winnen en daarom tot remise kwamen op een bijna leeg bord. Hierdoor werd Gupta winnaar kwamen er drie mensen op plaatsen 2 t/m 4 en maar liefst 9 mensen op een gedeelde vierde plaats. Hieronder slechts één niet GM. FM Thomas Beerdsen die in de laatste twee ronden 1,5 punt scoorde tegen twee grootmeesters.

Wat wetenswaardigheidjes:

De zusjes Waardenburg haalden niet alleen twee prijsjes op maar ook een sloot aan ratingpunten. Met zijn drieën zo’n 150 punten.

Omdat Lucas van Foreest geen FM-titel heeft aangevraagd had de vriendin van Jorden een titelhouder te weinig om een WIM-norm te halen.

foto’s dag 8

Geplaatst in Uncategorized
One comment on “Het is voorbij
  1. Geon schreef:

    Misschien heeft de schaakreporter zin om vrijdagavond de KNSB bekerwedstrijd Assen – de Spassky’s te volgen? Vanaf 20:00uur op de speellokatie van Assen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: