Eerste klassen

In de eerste klasse is afgelopen week weer een ronde gespeeld.

In 1A is DAC koploper af door een wel hele dikke verlies van 1-7 tegen Sissa 4. Alleen Arie Verhoog en Ties Molenhuis wisten een remise te scoren. Sissa 4 gaat daarmee op bordpunten DAC voorbij. Tja moeten ze maar op vrijdag spelen, want dan waren de erste twee borden van Sissa 4 verhinderd wegens deelname aan het Leidse Notenboomtoernooi. Sissa 4 is daarmee DAC op bordpunten voorbij. Niet verwonderlijk want met zo’n uitslag is het verschil wel 6 bordpunten. Verslag DACEnkele opmerkingen van Sissa (forum; draadje Sissa 4). Bij de opmerkingen één partij. Dat wil zeggen tot de onreglementaire zet die accepteert het programma niet.

Sissa 4 is daarmee echter niet de nieuwe koploper geworden. Dat is Middelstum dat eveneens met 7-1 won. Staunton 4 was de ongelukkige. tegenstander Alleen bord 1 was voor Staunton. Mark Petrelli won. Middelstum was gemiddeld meer dan 350 ratingpunten sterker dus het verlies zal voor Staunton niet geheel onverwachts komen. verslag Middelstum

De wedstrijd tussen Scepu en het tweede van Haren/Oostermoer was een stuk spannender. Het werd een nipte overwinning voor Haren/Oostermoer. Aan de bovenste drie borden scoorden ze slechts één halfje maar de overige vijf borden leverde 4 punten op. verslag Haren/Oostermoer

Nog spannender was de strijd tussen Assen 3 en Bedum welke in een gelijkspel eindigde. Er werden 8 uitslagen geboekt. Geen enkele remise werd er gescoord. De tussenstanden: 0-2 ; 3-2; 3-4 en tenslotte 4-4.

stand en persoonlijke uitslagen

In klasse 1 B stond de strijd tussen de nummers 1 en 2 centraal. Dat Het Kasteel bovenaan stond is niet verrassend, maar dat ESG 2 op de tweede plaats stond dat is zeker verrassend. Op papier is ESG namelijk de nummer voorlaatst. Zo zie je maar weer eens dat rating niet alles zegt. In deze wedstrijd kwam het krachtsverschil wel tot uiting. Als ik de verhalen van ESG-ers en Kasteelheren moet geloven zag het er halverwege de avond niet slecht uit voor ESG. De ene na andere speler van ESG ging in de fout en daar wisten de kasteelheren goed van te profiteren. Almar Gerbens was de enige ESG-er die zijn goed staande partij (pion voor) naar winst wist te spelen. verslag ESG 2

Staunton 3 wist eveneens met 6-2 te winnen van Dwingeloo. Vier overwinningen (waaronder een reglementaire) en vier remises waren daarvoor voldoende. De overwinningen kwamen tot stand op de borden 1,2, 7 en 8).

Lewenborg bleef in het voetspoor van Het Kasteel door met 5,5 – 2,5 te winnen van Assen 4. Hier waren drie witte overwinningen naast vijf remises goed voor het resultaat.

Onderin leverde de partij tussen Sissa 5 en Haren/Oostermoer 3 geen overwinnaar op. De bovenste twee borden werden gewonnen door twee ratingloze Sissanen, wat weer teniet werd gedaan door twee overwinningen op de onderste twee borden. De winst op bord 5 werd weer teniet gedaan door de overwinning van de barman van Atlantis op bord 3 voor Haren/Oostermoer. Haren/Oostermoer heeft nu hun eerste puntje. Sissa heeft er één meer en staat samen met Assen 4 en Dwingeloo op de 5-7e plaats. Dat kan onderin nog spannend worden.

 

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: