Is Sissa 3 al kampioen?

Om direkt met de deur in huis te vallen. Neen Sissa 3 is nog niet kampioen. Ze hebben nog maar drie matchpunten en elf bordpunten voor op de nummer twee. Met drie ronden te gaan kunnen ze nog drie keer verliezen.

Sissa 3 mocht als koploper spelen tegen nummer laatst Roden. Je zou dan weer een 1-7 resultaat verwachten. Dat werd het niet. Als ik het verslag op het forum van Sissa mocht Sissa zelfs blij zijn met de 3-5 winst. Speelt u onderstaande partijen maar na die ik van het forum van Sissa heb geplukt. Roden spreekt van een verdiende maar geflatteerde overwinning waarin de Sissanen iets handiger in het eindspel waren. Ik noem het het geluk van de sterkere.

partij bord 2partij bord 5verslag Sissa op hun forumverslag Roden

Op dezelfde avond speelden ESG en HSP/Veendam 2 hun wedstrijd. Hier werd wel een monsterscore gehaald. ESG won met 6,5-1,5. Voor Veendam won invaller Piet Jongejan en Tomek Hertig speelde remise. De overige 6 verloren. Op de site van ESG was ‘s-nachts al een verslag te lezen. De webmaster van HSP heeft zijn best gedaan om ook een verslag te krijgen, maar de spelers reageerden niet. Ook niet op de sociale media. De webmaster denkt dat het wel zal liggen aan een gezamenlijke winterdepressie.

opmerkingen HSP/Veendamverslag ESG

Assen 2 ging op bezoek bij Groninger Combinatie 5. Het werd een 3-5 overwinning voor Assen 2. De winst werd behaald op de onderste borden. De borden 6,7 en 8 waren voor Assen. Assen 2 liep uit naar een 0-4 voorsprong. GC 5 kwam nog terug tot 2-4 maar de overige twee partijen werden remise. Eindstand 3-5 voor Assen 2

verslag Assen 2

Tegelijkertijd met bovenstaande wedstrijd speelde Groninger Combinatie 4 een wedstrijd tegen Staunton 2. Ook hier werd het 3-5. Staunton deed dat echter door aan de bovenste borden met 3-1 te winnen en de onderst borden gelijk te houden 2-2. Bij Staunton deden Albert Hebels en Dick Hummel niet mee. Volgens het verslag van Staunton kwam de overwinning zonder al te veel problemen tot stand.

verslag Staunton

Op de laatste avond van de week ging de nummer twee Leek naar bijna nummer voorlaatst van der Linde. Van der Linde staat nog net op bordpunten boven de streep. Het werd een benauwde 3,5 – 4,5 overwinning voor Leek. Hun witspelers sleepten 3,5 punt binnen en hun zwartspelers twee remises (1 uit 4).

stand op de NOSBO-site

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: