Nieuwe competitieleider

De NOSBO heeft een nieuwe competitieleider zoals u heeft kunnen lezen in het verslag van de voorjaars-alv.
Maar wie is Gerjan Hoijtingh van de schaakclub Ter Apel. Ik heb even gesnuffeld op de uitslagen site van de NOSBO. Hij heeft drie keer gespeeld in de gewone competitie en vijf keer in de viertallencompetitie. Naar eigen zeggen is hij sinds kort weer lid van de schaakclub. Tijden de jongere jeugd was hij ook al lid. Ik zou zeggen dat is aan zijn resultaat te merken. Hij moet er nog inkomen. Ik zie als start namelijk vijf nullen, daarna twee remises en het seizoen is afgesloten met een overwinning. Benieuwd of die lijn volgend jaar wordt doorgezet.

Maar hij is natuurlijk niet gekozen voor zijn schaakkwaliteiten. Als dat zo was dan zouden er meer bestuursleden naar huis gestuurd kunnen worden en had het bestuur bestaan uit Jan Werle, Sipke Ernst, Joris Brenninkmeier en coming man Jorden van Foreest met als voorzitter Sergei Tiviakov. Als ik trouwens die namen zo zie dan denk ik dat daar beslist een aantal geschikte bestuursleden tussen zitten.

Op de alv gaf Gerjan Hoijtingh een overzicht wat hij zoal gedaan heeft (en nog doet) bij andere sporten al waterpolo en tennis. Vooral waterpolo was (is?) de grootste tijdverbruiker geweest. Naast 25 jaar arbiter in de hoogste landelijke klasse was hij ook organisator van diverse toernooien en districtbestuurder. Bij waterpolo zitten de friezen trouwens wel gewoon in het noordelijk district. Bij tennis was hij bestuurslid en betrokken bij de organisatie van jeugdtoernooien.

Op dit moment is hij nog steeds arbiter bij het waterpolo. En die eisen van hun arbiters dat ze 90% van de weekeinden beschikbaar moeten zijn. Dat is wat anders dan bij het schaken waar 9 weekeinden per jaar voor sommige arbiters al te veel is. Voor de niet-rekenaars onder ons: 9 weekeinden per jaar is minder dan 20%.

Dat hij toch tijd heeft gevonden om lid te worden bij het schaken is de schuld van zijn zoon. Die is gaan schaken en werd gebracht en gehaald door vader. Vader werd vervolgens overgehaald om dan ook maar te blijven. En dat is zo goed bevallen dat hij weer lid is geworden van de schaakclub in Ter Apel.

Kortom het bestuur is verrijkt met een ervaren lid en vanuit mijn bureaustoel wens ik hem alle succes toe.

Geplaatst in Uncategorized
One comment on “Nieuwe competitieleider
  1. Ik heb het niet zo op schaken. Ik ga meer voor de autosport op mijn site: http://fntc.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: