Afscheid Bert en Judith

21 augustus 2016 een dag om te onthouden. De laatste dag dat Bert en Judith ‘in functie’ zijn als beheerder van het denksportcentrum en als uitbater van het schaakcafe Atlantis.

Als afscheid een eendaags Atlantis-rapidtoernooi en een bridgetoernooi in het denksportcentrum. Natuurlijk afwachten wie er komt. Niet die FC-Twente fans van Sissa. Op het moment dat FC-Twente in Groningen tegen de plaatselijke FC moest waren zij niet in Groningen maar zaten ze in Engeland op de tribune bij West Bromwich Albich tegen Everton. Fons als ware FC-Groningen fan had het idee van de wielrenners overgenomen en speelde met een oortje en werd door radio noord op de hoogte gehouden van het spel van zijn ploeg. Die verloor trouwens na een 3-3 tussenstand met 3-4. Dat was natuurlijk gelijk de verklaring voor het slechte spel van Fons. Voor alle duidelijkheid: oortjes zijn bij het schaken verboden.Met een wedstrijdleider die niet bij de bar is weg te branden kun je het echter rustig doen.

foto’s

Bert had voor de 21e gekozen omdat Atlantis op 21-12-2012 naar het Zuiderdiep verhuisde. Ondanks de vakanties waren er toch 36 liefhebbers op het schaakfeest afgekomen. Dat wil zeggen 36 schakers. Want naast deze liefhebbers kwamen nog vele schakers langs om afscheid te nemen.

Wat het schaken betreft pakte de ene schaker het serieuzer op dan de andere. Uw verslaggever vond 25 minuten wel heel lang en gebruikte niet meer dan 10 minuten. Anderen gingen door de vlag en vonden 25 minuten te kort. Meestal zie je dan de ouderen door de vlag gaan, maar ik zag dit keer ook de jongste deelneemster door de vlag gaan. Voor uw verslaggever was professor Elo bepalend. Van de drie tegenstanders met minimaal 200 ratingpunten meer werd verloren en van de drie met 200 ratingpunten minder werd gewonnen. En de enige tegenstander van gelijke niveau? Dat werd natuurlijk remise.

Er was een sterke deelnemersveld op papier aangevoerd door Erik Hoeksema en Erik Jan Hummel. Deze beiden wonnen het toernooi niet. Neen als twee honden vechten om het been gaat de derde er mee heen. Zo ook dit keer. De nummer drie op de plaatsinglijst (Zyon Kollen) begon met winnen en bleef winnen. Alleen in de laatste ronde niet. Daar een remise hem de toernooiwinst opleverde werd de partij zeer vlot remise gegeven. Zyon dus toernooiwinnaar met 5,5 uit 6. Tweedes werd Jan Balje en derdes Erik Jan Hummel. Ik ga er van uit dat de volledige eindlijst nog gepubliceerd wordt. Daarnaast waren er nog prijzen voor beste jeugdspeler, de nummers 10, 20, 30 en 36 en natuurlijk ratingprijzen.

De middag werd afgesloten met koude en warme hapjes en dat was maar goed ook, want de gehaktballen en kroketten waren uitverkocht.

Voor een verslag over het bridgetoernooi moet u niet bij een schaakreporter zijn. Ik weet alleen dat Jan Bey en mevrouw Piket als laatste zijn geëindigd en dat Renze Rietveld met Kees Eldering ook geen potten konden breken.

 

Advertenties
Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Laatste Verslagen
Follow De Schaakreporter on WordPress.com
%d bloggers liken dit: