Nu gaat het om de punten

Een wat korter verslag dan anders wegens tijdgebrek. Dat gebeurt nu eenmaal als niet betaalde kracht. Niet dat mijn bijdrage een arbeidsverband waard is en zeker niet iets is waarnaar ik streef. Zonder dienstverband heb je meer vrijheid.

Vandaag de zesde ronde in de amateurgroepen en nu de eindstreep nadert wordt het resultaat belangrijk. Een verlies kan je zomaar uit de prijzen gooien.

De ochtendgroep was al uitgespeeld toen ik aankwam. Enkele waren net nog niet weg dus heb ik die maar op de foto gezet.

In de ochtendgroep bleef Ron Flohr aan de leiding door een remise tegen de op papier sterkste speler Fons van Hamond. Hierdoor konden Theo Dijkstra en Boen Tan de leider op een halfje naderen. Op de vierde plaats staat Van Hamond. Daarachter een peloton vier-punters die nog mogen dromen maar waarschijnlijk geen kans meer maken op de hoofdprijs. Blijf dromen zou ik zeggen en speel morgen gewoon om te winnen.


De vier koplopers moeten morgen tegen elkaar. Boen Tan tegen Ron Flohr en Fons van Hamond tegen Theo Dijkstra. De winnaars gaan zaterdag strijden om de hoofdprijs. De verliezers vallen terug in de grote groep.

In de middaggroep blijft Oele Dijkhuis maar voor verrassingen zorgen. Nu werd er gewonnen van Audrey Burer. Slechts één achtervolger blijft op een halfje staan. David Knight won van Evert Hondema en mag morgen met Dijkhuis strijden om de eerste plaats. Christiaan Mol en Harrie Boerkamp zitten op het vinkentouw een punt achter de koploper. De laatste is na het verlies in de derde ronde goed op dreef met drie overwinningen op rij.

In de Open groep mochten de twee jeugdspelers Jonas Hilwerda en Tycho Bruggink tegen elkaar.

Lucas van Foreest won weer eens van een GM. In dit geval een wat zwakkere GM Sundararajan Kidambi (2429) maar toch wel een goede scalp. De strijd eindigde in remise waardoor Tycho zijn eerste halfje kon noteren.

Een bord hoger speelden Minko Pieters (huisschaker, vroeger van der Linde) en Eelke de Boer tegen elkaar. Dat eindigde in een overwinning voor de huisschaker.

foto’s

Geplaatst in Uncategorized
One comment on “Nu gaat het om de punten
  1. | Schaaksite schreef:

    […] Lees meer […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: