3e ronde Promotieklasse

Een beetje laat verslag, maar ik moest zelf veel te veel schaken en dat gaat ten koste van de verslaglegging. daarnaast moet ik nog een vijftal kasten in elkaar zetten. Als alles goed was gegaan uiteraard een fluitje van een cent. Maar ja slechte schroeven zorgden ervoor dat de schroefkoppen kapot waren voordat ze daar waren waar ze behoorden te zijn. Lijkt een beetje op schaken. Je hebt alles mooi uitgedokterd precies volgens het boekje en dan houd de tegenstander er zich niet aan. 

In deze ronde gebeurde alles ook niet volgens het boekje. Het enige wat wel voorspelbaar was was de winst van Hoogeveen op Assen 2. Echter de concurrenten laten het afweten. Na drie ronden al twee wedstrijdpunten los. Ik weet dat er nog 6 ronden gespeeld moeten worden, maar Hoogeveen kan nu zelfs een wedstrijd verliezen en toch kampioen worden.

Assen2-Hoogeveen.jpgLaten we direkt maar beginnen met het topduel: Assen 2 – Hoogeveen. Assen 2 stond tenslotte derdes met drie uit 2. Volgens beide verslagen een spannende wedstrijd waarbij er ‘slechts’drie keer gescoord werd. Dat waren alle drie winsten voor Hoogeveen. De overige vijf partijen werd remise zodat Hoogeveen won met 5,5-2,5

verslag Hoogeveen    verslag Assen 2

Zou Staunton 2 de race volhouden? tegen Groninger Combinatie vier zouden er normaal mogelijkheden moeten zijn. En het was ook nog een thuiswedstrijd. Als we kijken naar de opstellingen dan zien we echter dat GC -4 op drie borden een hogere rating heeft en op 1 bord een puntje meer. Bij Staunton misten ze beide kopmannen en daarnaast moest er nog een invaller gevonden worden. Maar GC-4 waren maar met 7 man dus Staunton begon met een vol punt. Het moet een redelijk knotsgekke avond geweest zijn. Iemand die met een handvol pionnen meer door de vlag gaat, een partij met elk 30 seconden per zet die elkaar wel/niet mat kunnen geven. Het resultaat was dat alles in het voordeel van GC-4 viel en daardoor wonnen ze met 4,5-3,5. En Staunton 2 loopt weer in de achtervolging.

verslag Staunton 2    verslag GC-4

Als we het hebben over door de vlag gaan. Bij ESG tegen Het Kasteel gebeurde dat op twee borden waardoor Het Kasteel de wedstrijd won met 5-3. Vooral de onderste borden van ESG lieten het behoorlijk afweten. Ik heb begrepen dat ze in de bekerwedstrijd wraak hebben genomen door Het Kasteel uit de beker te wippen.

verslag ESG       verslag Het Kasteel

HSP/Veendam 2 haalde zijn eerste punten door Middelstum te verslaan met 4,5-3,5. De strijd werd hier beslist op de bovenste borden daar de borden 4 t/m 8 allemaal remise werden. Daaronder twee die met vooruitspelen waren gehaald. De strijd op de borden 1,2 en 3 waren wel spannend. Ik heb de partijen natuurlijk niet gezien, maar als beide verslagen spreken over spannend dan ga ik daar maar van uit. Tenslotte is spannend niet een objectief gegeven maar het is iets wat mensen voelen. Uiteindelijk wonnen alle drie zwartspelers en daarvan waren er twee lid van HSP/Veendam.

verslag HSP/Veendam 2     verslag Middelstum

Haren/Oostermoer behaalde hun eerste winst en wel op de nummer twee van vorig jaar Leek. Als je alleen naar de gemiddelde rating zou kijken (1865 om 1717)dan zou het een makkie moeten zijn voor Haren/Oostermoer. Het krachtsverschil zat echter vooral bij bord 2 (2092 tegen 1330). Desondanks bleef er genoeg verschil over om de meeste kansen aan Haren/Oostermoer te geven.De eerste vier borden waren voor Leek (1,5-2,5) de onderste vier waren voor Haren/Oostermoer (3-1) zodat het totaal een nipte overwinning voor de mensen uit Haren en Zuidlaren was.

verslag Leek

Voordeel van laat verslaan is wel dat je meer clubverslagen hebt kunnen lezen. Negen van de tien teams hebben een verslag gemaakt. De één uitgebreider dan de andere, de één beschrijvender de ander meer schaaktechnisch. Ik zou zeggen vooral mee doorgaan.

 

Geplaatst in Uncategorized
2 comments on “3e ronde Promotieklasse
  1. […] Vandaar een beetje laat verslag, maar ik moest zelf ook veel te veel schaken en dat gaat ten koste van de verslaglegging. Daarnaast moet ik nog een vijftal kasten in elkaar zetten. Als alles goed was gegaan uiteraard een fluitje van een cent. Maar ja slechte schroeven zorgden ervoor dat de schroefkoppen kapot waren voordat ze daar waren waar ze behoorden te zijn. Lijkt een beetje op schaken. Je hebt alles mooi uitgedokterd precies volgens het boekje en dan houdt de tegenstander er zich niet aan, of je laat het stuk los op het verkeerde veld. Lees meer […]

  2. (Meneer) Tinus schreef:

    Het lijkt wel, dat op de scheidsrechterscursus (aan)bevolen is om stellingen te fotograferen.
    Vraagstelling: Is het helemaal of überhaupt toegestaan om foto’s te nemen na de eerste vijf minuten? Met of zonder flits? Ik zie het donker in …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: