Kwartfinales NOSBO-beker

Afgelopen week werden de kwartfinales van de NOSBO-beker gespeeld. Omdat dat maar over vier borden gaat is de kans op een verrassing groter dan bij de normale competitie die over acht borden gaat.

Maandag speelden ESG en Van der Linde tegen elkaar. ESG op de laatste plaats in de Promotieklasse is niet geweldig op dreef (zacht uitgedrukt). Van der Linde is vorig jaar gedegradeerd uit de Promotieklasse omdat er een versterkte degradatie plaats vond. De onderlinge wedstrijd werd toen wel gewonnen door ESG. Uit de verslagen kunt u opmaken dat het een echte bekerwedstrijd was met steeds weer wisselende kansen. Van der Linde wist uiteindelijk de wedstrijd te winnen door winst van Ardin Bosboom. De overge drie partijen eindigden allen in remise (mede door gemiste kansen).

verslag ESG en   verslag Van der Linde

Dinsdag dan de bekerwedstrijd tussen Lewenborg tegen HSP/Veendam 2. Hoewel HSP/Veendam 2 in de promotieklasse speelt was Lewenborg favoriet. Ze zijn sterker geworden door toestroom van leden, oa van Ten Boer. Gemiddeld 80 punten meer. Des te lager het bord des te groter het verschil was. Aan bord 1 waren de spelers op papier gelijkwaardig (allebei 1898)

foto van Alberts Schaakblog. Vooraan het beslissende bord

Het is dan ook opvallend dat juist aan dit bord bepalend was voor de uitslag. Opvallend omdat dat juist het bord was wat door Lewenborg werd verloren. De strijd begon zeer rustig met een remise aan bord 1 gevolgd door een tweede remise twee uur later. De strijd op de overige twee borden was wel spannend. De verwachtte einduitslag van de uitgespeelden wisselden nogal eens. Uiteindelijk bleek de winst op bord vier voldoende voor de overwinning.

Alberts Schaakblog  verslag HSP

Twee kleine verrassingen dus. Dat gebeurde niet bij de overige twee wedstrijden.

Haren/Oostermoer had gemiddeld 100 ratingpunten meer tegen de Groninger Combinatie 5. Dat verschil werd echter gemaakt op twee borden zodat dit verschil niet beslissend hoefde te zijn voor de uitslag. Ik zie nu nog geen verslagen. De eerste twee borden van Haren/Oostermoer wonnen. Paulo Valiente won eindelijk weer na een paar maanden droog te hebben gestaan. En direkt aan bord 1. De borden 3 en 4 werden remise.

Hoogeveen trok vrijdag naar Groningen om Sissa 4 te bestrijden. Op papier moest Hoogeveen natuurlijk makkelijk winnen, ondanks de afwezigheid van hun kopman Andries. Echter Sissa 4 heeft op hun eerste bord een sterke kopman zitten. Een titanenstrijd op bord 1 tussen Stefan Schermann (2027) met wit voor Sissa 4 tegen Osama Sadallah (2054). De witte stukken bleken uiteindelijk de betere. Hoogeveen deed dat echter ook op hun witte borden. Het derde bord werd echter remise. op zich een knappe prestatie van Marcel Pouw, maar niet voldoende.

 

 

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: