Promotieklasse

U heeft al kunnen lezen dat Hoogeveen kampioen is geworden. En daar is men nog steeds aan het vieren. Zo groot en langdurig is de feestvreugde dat een verslag er nog niet af kan. Of men vindt misschien dat het verslag van Schaakjan voldoende was. En natuurlijk was men er zelf bij.

Maar er waren natuurlijk nog meer wedstrijden in de Promotieklasse.

Normaal zou ik zeggen foto van Jaap Ham, maar die staat er zelf op. we zullen maar zeggen: foto met het toestel van Jaap.

Middelstum ontving de Groninger Combinatie 4 en daar hebben ze vanaf nu geen prettige herinneringen aan. De wedstrijd ging namelijk met 6-2 verloren. Alleen Frits Bandsma wist te winnen. Daar kwamen nog twee remises bij van Harry en Ger Wubs. Uit de verslagen maak ik op dat het geen hoogstaande wedstrijd was, want de term blunder kom ik vaak tegen.

verslag Middelstum  verslag GC 4

Haren/Oostermoer won met 5-3 van die andere fusieclub HSP/Veendam 2. De uitslagen aan de borden kwamen niet door de rating tot stand. Misschien wel door de kleur want 5 witspelers wisten te winnen tegen 1 zwartspeler (Andreas Tasma van H/O). De onderste twee borden werden remise.

In het verslag van HSP worden de partijen mooi uit de doeken gedaan met veel foto’s van partijstellingen. Het lezen waard.

verslag HSP

Assen 2 kon geen kampioen meer worden en de must om te winnen was er niet meer. Misschien dat het daarom ‘slechts’ een gelijkspel was tegen de nummer vier Staunton. Door het verlies van Het Kasteel was deze uitslag genoeg om alleen op de tweede plaats te komen.

Er vielen 8 beslissingen netjes verdeeld over beide teams en netjes verdeeld over wit en zwart. Assen heeft een verslag staan op hun forum. Helaas niet de partij van Geon Knol tegen Milan Heller. In 20 zetten mat gezet worden terwijl je koning alle hoeken van het veld heeft gezien vraagt om gepubliceerd te worden. Ook hier werden er over en weer kansen gemist waardoor het gelijkspel waarschijnlijk terecht is.

verslag Assen op hun forum

Dan de strijd om degradatie. De nummers 9 en 10 streden om de veilige plek 9. ESG had het zwaarder want zij zouden bij verlies degraderen. Winst van ESG betekende een tiende plek voor Leek met een punt achterstand. Het werd echter een gelijkspel waardoor Leek 9e blijft en ESG 10e. Ze hebben evenveel bordpunten, maar ESG heeft een wedstrijdpunt minder. In de laatste ronde treft ESG HSP/Veendam 2 en Leek treft Staunton 2.

De wedstrijd zelf kende ook 8 beslissingen. ESG won onderin en Leek bovenin. ESG had op meer gehoopt en volgens hun verslag heeft dat er ook in gezeten. Maar het komt er dit jaar niet uit bij ESG.

verslag Leek     verslag ESG

 

 

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: