De competities starten weer

Het is weer zover. Al die schakers die niet spelen in de interne competities van de verenigingen en die in de zomer vakantie houden zonder schaaktoernooi die mogen weer aan de slag.

Morgen wordt de eerste ronde van de landelijke bond weer gespeeld. Zonder al die senioren die in september nog op vakantie zijn. Een eerste ronde met wel of niet nieuwe spelers in het team, met wel of niet in dezelfde klasse, met wel of niet een bekende tegenstander. Maar vast wel met minimaal één bekend gezicht die je vier maanden niet hebt gezien.  Een nieuw seizoen met nieuwe kansen.

Ook de Promotieklasse begint volgende week. Hun eerste ronde is verspreid over twee weken.

Maar eerst de KNSB, niet omdat zij belangrijker zijn, maar gewoon omdat zij als eerst beginnen.

In de meesterklasse speelt Sissa thuis tegen LSG altijd een leuke wedstrijd om te bekijken. De Groninger Combinatie mag naar Bunschoten om Voerendaal te bestrijden. Voor de supporters van Groningen, niet de weg door Duitsland nemen want de wedstrijd blijkt niet in Voerendaal maar in in Bunschoten te worden gespeeld. Dus niet nog even profiteren van het feit dat de duitse wegen nog gratis zijn.

In klasse 1A speelt Sissa 2 thuis tegen Messemaker 1847.

In klasse 2A spelen de twee teams een uitwedstrijd. GC 2 speelt tegen SOPSWEPS’29 die al een tijdje toch thuiswedstrijden speelt en dat zonder de te verwachten konsekwentie van een naamswijziging. Assen mag naar het bekende of beruchte café in Amsterdam Laurierboom Gambiet.

In klasse 3A spelen twee van de drie teams thuis. Hoogeveen ontvangt het tweede van Philidor 1847 uit Leeuwarden. Sissa 3 ontvangt Het Kasteel welke voor het eerst (?) in de KNSB speelt. Niet Het Kasteel uit Coevorden maar Het Kasteel uit Wijchen, nabij Nijmegen. Het derde team van GC reist af naar het onvoorspelbare Sneek.

Dan klasse 3B. Hier beginnen we met het duel van deze klasse, namelijk Staunton tegen de Spasski’s. Officieel een thuiswedstrijd voor Staunton dus die moeten zorgen voor het materiaal en de wedstrijdleider. En zij mogen de zaalhuur betalen. HSP/Veendam gaat naar Deventer om DSG/Pallas te bestrijden.

De wedstrijden van de Promotieklasse:

maandag 18 september Staunton 2 tegen Leek

dinsdag 19 september: Lewenborg tegen HSP/Veendam 2

dinsdag 19 september: Middelstum tegen Assen 2

donderdag 21 september: Groninger Combinatie 4 – Sissa 4

vrijdag 29 september: Haren&Oostermoer – Het Kasteel (die uit Coevorden)

Advertenties
Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Follow De Schaakreporter on WordPress.com
%d bloggers liken dit: