KNSB 6e ronde

Het geweld van Tata is weer achter ons en dat betekent dat de KNSB-competitie weer verder gaat. De volgende wedstrijden staan op het programma:

Meesterklasse

Groninger Combinatie – Leids Schaak Genootschap. Nummer 9 tegen de koploper die tot op heden slechts 1 wedstrijdpuntje heeft gemorst.

En Passant – SISSA. En Sissa mag naar Bunschoten om de nummer 2 te gaan bestrijden. Kortom zware opgaven voor onze teams in de Meesterklasse.

Klasse 1A

ASV – Sissa 2. Sissa 2 gaat naar Arnhem. De Arnhemse Schaak Vereniging staat net boven de streep terwijl Sissa in de middenmoot staat. Sissa staat een puntje achter op de nummer twee dus er staat wel veel eer op het spel.

Klasse 2A

Groninger Combinatie 2 – Assen. Onze beide NOSBO-teams mogen elkaar bestrijden. Assen staat in de middenmoot terwijl GC 2 net onder de streep staat. Zij hebben echter al de gehele top  in deze klasse gehad. Nu komt het er op aan om wat puntjes te pakken voordat de strijd met de andere degradatiekandidaten gaat los barsten.

Klasse 3A

Groninger Combinatie 3 – Het Kasteel. GC 3 staat net als hun eerste en tweede op de negende en degradatieplaats. Het Kasteel moest wennen aan de KNSB, maar ze staan inmiddels netjes op de derde plaats. Zware kluif dus, maar Sissa 3 deed het in de eerste ronde goed tegen Het Kasteel (4-4). Het is dus mogelijk.

Hoogeveen – Emanuel Lasker. Hoogeveen krijgt de mede koploper op bezoek. Sneek en zij staan in wedstrijdpunten (9) gelijk. In de vorige ronde kreeg Hoogeveen klop van de andere koploper (Sneek; 6,5-1,5 verlies) . Het mag dan wel eerlijk zijn tegenover Emanuel Lasker, maar zo’n afgang willen ze niet nog eens beleven.

ASV 2 – SISSA 3: Sissa 3 vergezelt hun tweede naar Arnhem voor de strijd om de plaatsen 7 en 8. Voor beide teams is winst belangrijk om afstand naar de degradatiezone wat groter te maken.

Klasse 3B

HSP/Veendam en de Spassky’s treffen elkaar in Hoogezand. De Spassky’s zijn gedeeld koploper en HSP?Veendam staat met 2 wedstrijdpunten op de achtste plaats. Lijkt kat in het bakkie voor De Spassky’s. Die hebben het echter traditioneel moeilijk met relatief zwakkere tegenstanders. En ze spelen dit seizoen vaak 4,5-3,5.

Hardenberg 2 – Staunton. Staunton zakt Rijksweg 34 af naar Hardenberg om in De Pothof het tweede van Hardenberg te bestrijden. Die heeft in 5 ronden 10,5 bordpunt verzameld en geen enkele wedstrijdpunt. Dat moet kunnen. Puntverlies voor Staunton zal ik zeer verrassend vinden. Maar ze moeten het nog wel even doen.

Advertenties
Geplaatst in Uncategorized
2 comments on “KNSB 6e ronde
 1. Jeroen Groot schreef:

  Jan, als provinciaal ambtenaar en sinds vandaag ook inwoner van Drenthe denk ik dat het op zijn plaats is dat ik een kleine correctie aanbreng: de N34 is de trots van de provincie Drenthe en z’n gedeputeerde Henk Brink!
  Zie bijvoorbeeld https://geo.drenthe.nl/website/n34/# .
  Maar ik ben blij met jouw positieve insteek tau de kansen van Staunton!

  • schaakjan schreef:

   Jeroen als echte inwoner van de gemeente Emmen die verantwoordelijk is voor naamgeving weet ik dat de namen van wegen bepaald worden door de gemeente. En het gedeelte van het traject N34 die door onze gemeente loopt heet nog steeds Rijksweg 34. Dat is niet veranderd toen de wegbeheer over ging van het Rijk naar de provincie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Laatste Verslagen
Follow De Schaakreporter on WordPress.com
%d bloggers liken dit: