Assen 2 verliest

In de Promotieklasse heeft Assen 2 zichzelf een slechte dienst bewezen door te verliezen van het onderaan staande HSP/Veendam 2 te verliezen. Het commentaar van Assen is op dit moment zeer kort en krachtig (forum Assen)  Uiteraard wel een uitgebreid verslag van HSP/Veendam 2 (verslag HSP/Veendam)

Groninger Combinatie 4 profiteerde optimaal van de misstap van Assen 2. Ze haalden bijna de optimale score tegen Middelstum. Harry Wubs van Middelstum voorkwam dat door te winnen van Frans Vermeulen. De overige partijen gingen allemaal naar de Groninger Combinatie. En dat leverde een  (verslag Groninger Combinatie 4) op. En ook hier slechts een korte opmerking op de site van de verliezer. Het is natuurlijk ook moeilijk om een verslag te maken als je er zo afgezet wordt.

Lewenborg ging in de stand Haren/Oostermoer voorbij door een 5-3 overwinning. Haren Oostermoer miste hun topscorer Johan Klinkhammer (4 uit 4 aan bord 1 !)  Aan bord 8 zorgde Lewenborg-speler Boudewijn Hoogeboom voor een verrassing door Anne Haitsma te verslaan. Al zijn training en naspelen van zijn partijen begint steeds meer resultaat op te leveren. Het is dat Boudewijn te oud is om grootmeester te worden, want anders…..

De vierde wedstrijd was de strijd om afstand te scheppen met de laatste plaatsen. Leek won van Het Kasteel die ondanks de opstelling van alle drie dames Waardenburg het niet kon bolwerken.

De laatste wedstrijd was die tussen Sissa 4 en Staunton 2. Als Staunton 2 op zijn sterkst komt heeft het team de hoogste gemiddelde rating. Echter ze hebben het probleem dat dat niet vaak voorkomt. Ik zie slechts drie spelers die nu alle 6 ronden hebben gespeeld. Twee hebben er vier gespeeld en de rest komt niet verder dan 3 wedstrijden.  Dat komt mede doordat de vrijdagavond niet de meest populaire avond is voor de Stauntonners. Tegen Sissa 4 was de gemiddelde rating dan ook 220 punten lager dan de basisopstelling. Hierdoor waren de Sissanen deze avond de favoriet.  En dat was aan hun besteed. Ze wonnen met 6-2. verslag Sissa 4 op hun forum.

Een goede ronde dus voor de Groninger Combinatie. Mede koploper Assen 2 verliest. De achtervolger op 1 punt verliest ook. Ze staan nu twee punten voor op Assen 2 en Lewenborg. Assen 2 heeft alles nog in eigen hand. Ze moeten namelijk nog tegen de Groninger Combinatie en tegen Lewenborg. Dat heeft wel als nadeel dat het waarschijnlijk moeilijk zal worden veel bordpunten te verzamelen. Lewenborg moet hopen op gelukkige uitslagen. Vooral omdat ze naast de twee wedstrijdpunten 5,5 bordpunt minder hebben dan de Groninger Combinatie.

Het programma is dat in ronde 8 Lewenborg en Assen 2 elkaar treffen en in ronde 9 de Groninger Combinatie tegen Assen 2 moet.

Advertenties
Geplaatst in Uncategorized
5 comments on “Assen 2 verliest
 1. Maarten schreef:

  Dag Jan, Ik vroeg me af of SISSA4-Staunton2 aan je aandacht is ontsnapt. Desalniettemin waardeer ik enorm je verslaggeving.

  • schaakjan schreef:

   Maarten, Sissa 2 niet vergeten maar was daar nog niet aan toegekomen. Nu wel de wedstrijd opgenomen en de stand besproken. Dat is ook de reden dat er nog geen link op de NOSBO-site stond

 2. Frans Huisman schreef:

  Hallo Jan, maar weer bedankt voor de samenvatting van deze ronde van de Promotieklasse. Het verslag van de schaakclub Leek staat sinds vanmiddag op http://www.schaakclubleek.nl .

  • schaakjan schreef:

   Frans, Helaas lukt het laden van de site niet. Gisteren en vandaag een paar keer geprobeerd maar het lukt me niet om op jullie site te komen. We blijven het proberen.

 3. Eddie Janssen schreef:

  Eén van de redenen dat GC 4 zo hoog staat is dat we tot nu toe geen invallers nodig hadden. We spelen met 9 man boven de 1700 (ja Roel ook, die is alleen een beetje uit vorm). Bijna alle Promotieklasse teams komen opdagen met sub 1500 invallers. Middelstum had tegen ons 4 spelers onder de 1517. Dat kan natuurlijk niet goed aflopen.
  Ik geloof ook dat niet iedereen weet dat er dit jaar niet gedegradeerd wordt in de Promotieklasse. Dat is de enige reden waarom ik niet blij ben met onze koppositie. Is er eindelijk geen degradatie, staan we boven aan…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Laatste Verslagen
Follow De Schaakreporter on WordPress.com
%d bloggers liken dit: