KNSB-beker

De NOSBO-teams komen uit in de A-poule. In de vorige ronde was er de kraker tussen de Groninger Combinatie en SISSA (gewonnen door Sissa na snelschaken). In de derde ronde mag Sissa tegen Max Euwe. De wedstrijden moeten voor 19 februari zijn gespeeld. Wat opvalt bij de drie wel gespeelde wedstrijden is dat de underdogs wonnen.

foto van Schaakclub Assen.

foto Facebookpagina Assen

Assen wou revanche voor een verlies in de beker in een eerdere jaar. Daar zijn ze goed in geslaagd. Een dikke uitslag, hoewel ze zelf aangeven dat het net zo goed andersom had kunnen zijn. Een echte bekerwedstrijd dus, waarbij handigheid in het spel met 5 seconden per zet een doorslaggevende rol heeft gespeeld. verslag Assen

Spassky’s speelden tegen Tweede klasser MSV uit Meppel. Ondanks dat het een thuiswedstrijd was voor MSV kwamen ze vrij zwak op. Maar de winnend teamleider heeft altijd gelijk en ze wonnen dus hun teamleider heeft een pluim verdiend.

Bij Lonneker tegen Wageningen waren de beide teams meer aan elkaar gewaagd. Lonneker trok aan het langste eind doordat Monsa won van Jeroen Franssen

Sissa won met 2,5-1,5 van Max Euwe. Slechts op één bord was er sprake van een groot krachtsverschil ten voordele van Sissa. Die werd gewonnen. Op de overige borden was er weinig krachtsverschil en daar eindigde de strijd in 1,5-1,5 met elk mogelijke uitslag. (0,5-0,5; 1-0 en 0-1)

Uitslagen:

Max Euwe – SISSA:   1,5 – 2,5

Assen – Philidor 1847 :    3,5 – 0,5

MSV – Spassky’s:  2,5 – 1,5

Lonneker – Wageningen: 2,5 – 1,5

Persoonlijke uitslagen

 

Advertenties
Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Laatste Verslagen
Follow De Schaakreporter on WordPress.com
%d bloggers liken dit: