Voorbeschouwing ronde 7

Zaterdag is de zevende ronde van de KNSB. Sommige teams kunnen vrijuit spelen, maar voor een aantal teams begint de tijd te dringen. In klasse 3B spelen twee teams nog mee om het kampioenschap.

Meesterklasse:

Sissa speelt thuis tegen MU-Consult Apeldoorn. Het is de strijd tussen de nummers 6 en 8. Sissa heeft 5 wedstrijdpunten, Mu-Consult eentje minder. Echt veilig kun je dat nog niet noemen.

Groninger Combinatie mag naar Brabant naar HMC-Calder. Het is de strijd tussen de nummers 5 en 10. In de vorige ronde had GC de pech dat de tegenstander sterk kwam opdagen (beide teams hadden gemiddeld de hoogste rating in de Meesterklasse). Laten we hopen dat er nu wel resultaat wordt geboekt want de positie op de ranglijst (10e) is zorgwekkend te noemen.

klasse 1A

Sissa 2 ontvangt Purmerend. Sissa 2 heeft al 8 wedstrijdpunten en dat is normaal genoeg om je te handhaven. Purmerend heeft twee wedstrijdpunten minder. Dat wil niet zeggen dat Sissa 2 nu de favoriet is. Purmerend heeft namelijk al vier keer gelijk gespeeld. Tegen de nummers 1 en 2 en tegen de nummers 9 en 10. Ze zijn het enige team dat Charlois Europoort punten heeft afgepakt. Sissa 2 kan vrijuit spelen en dat is al heel wat meer dan zij bij de aanvang van de competitie dachten.

klasse 2A

Assen speelt thuis tegen Hardenberg en dat is voor hun altijd een lastige tegenstander. Denk maar aan het verlies in de laatste ronde wat toen het kampioenschap kostte. Assen heeft vijf wedstrijdpunten en daar moeten dus wat bij komen om veilig te zijn. Hardenberg heeft er twee meer dus die spelen wat rustiger.

Het tweede team van de Groninger Combinatie speelt uit in Almelo. Dat is de strijd tussen de nummers 9 en 7 waarbij GC 2 een wedstrijdpuntje meer heeft (4 om 3). Dat is dus een echte degradatieduel.

Klasse 3A

Hoogeveen gaat naar het Denksportcentrum in Groningen om aan te treden tegen het derde van Sissa. Beide teams staan in de middenmoot met 5 wedstrijdpunten. Dat is drie punten boven de degradatiestreep, maar nu al twee wedstrijdpunten er bij is voor beide teams wat geruststellender.

Groninger Combinatie 3 staat onder de degradatiestreep en moet dus punten gaan halen. BSV-Bennekom uit lijkt op voorhand een lastige zaak. Kijken of de jeugd het dit keer weer eens op hun heupen krijgt.

Klasse 3B

Dit is een heel spannende groep. Twee teams met 10 wedstrijdpunten en twee teams met 9 wedstrijdpunten daaronder. De Spassky’s hebben er 10 en staan op bordpunten tweedes. Zij krijgen het tweede van Hardenberg op bezoek. Een mooie gelegenheid om wat aan die bordpunten te gaan doen.

Staunton staat met 9 wedstrijdpunten op de vierde plaats en krijgt de nummer 6 SG Max-Euwe 2 op bezoek. Die heeft 7 wedstrijdpunten en het wordt dus geen makkie voor Staunton. Wil men meedoen om het kampioenschap dan moet men winnen.

Met een schuin oog zal men kijken naar de uitslag bij het topduel deze ronde tussen de nummers 1 (WSG-Winterswijk) en de nummer 3 (DSG Pallas)

Onderin strijden drie teams om de degradatie te vermijden (HSP/Veendam, Philidor 1847 3 en Hardenberg 2). HSP/Veendam heeft al gewonnen van Hardenberg 2 en staat daarom boven de degradatiestreep. De overige onderlinge duels moeten nog gespeeld worden. Voor HSP/Veendam is vooral de volgende ronde van belang als zij dan Philidor op bezoek krijgen. Het is dan wel lekker als ze in deze ronde zouden winnen van het Zwols SchaakGenootschap. Die staat slechts één plaats boven hun, maar ze hebben wel drie wedstrijdpunten meer.

Advertenties
Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: