NOSBO-beker vol verrassingen

Voor de NOSBO-beker werden de kwartfinales gespeeld. Weinig verrassingen bij de deelnemers. Allemaal Promotieklasse teams op ESG na. Dat is het gevolg van geplaatste loting. De verrassingen zijn er dan minder. Maar in deze ronde vielen ze wel.

De indeling voor de halve finale is wel heel bijzonder. Zie onderaan in het verslag.

ESG – Sissa 4    2-2  (snelschaken 0,5-3,5)

beker esg-sissa

ESG was op papier wat sterker dan Sissa 4. Dat kwam er niet uit. Ik blunderde in een remisepaardeneindspel waardoor het 2-2 werd. En ik zeg altijd dat als je denkt dat de strijd is gestreden, kijk dan nog even of er misschien toch een trucje in zit. Helaas deed ik dat dit keer niet. Het vluggeren gebeurt bij ESG te weinig en daar gingen ze er dan ook zeer terecht en dik af.

verslag ESG          verslag Sissa 4

Groninger Combinatie 4 – Lewenborg  2-2 (snelschaken 2-2; vierde bord vervalt)

Ook bij Groninger Combinatie 4 tegen Lewenborg werd er 2-2 gespeeld. Maar ook het vluggeren eindigde in 2-2 waardoor het laatste bord van de reguliere partijen afviel. Dat was een overwinning voor GC. Lewenborg dus door vanwege 2-1 aan de bovenste drie borden. Een beetje wraak voor de dikke 5,5-2,5 verlies in de reguliere competitie.

Verslag Lewenborg

HSP/Veendam 2 – Leek  2,5 – 1,5

HSP/Veendam 2 en Leek moeten elkaar nog treffen in de competitie (laatste ronde op zaterdag 14 april). Gezien de opstellingen was men bezig elkaar zand in de ogen te strooien. Men kwam niet in de sterkst mogelijke opstelling opdraven. Het werd een nipte overwinning voor HSP/Veendam. Volgens het verslag van HSP/Veendam is de overwinning echter niet in gevaar geweest. Toch blijft het spannend want een blunder is gauw gemaakt weet ik uit ervating.

verslag HSP

Assen 2 – Het Kasteel 0,5 – 3,5

In deze bekerwedstrijd wel een grote verrassing. Immers de onderlinge wedstrijd ging verloren voor Het Kasteel met 7-1 en Paul Assen deed niet mee bij Het Kasteel. Gemiddeld had Assen 2 ook 160 ratingpunten meer. In hun verslag spreekt men niet van onderschatting van de tegenstander. Maar blijkbaar was men toch niet ingesteld op zwaar weerwerk door de kasteelheren en vrouwen. Slechts één remise werd er geboekt door de Assenaren.

verslag Assen

Halve finale op vrijdag 23 maart

Het Kasteel – Lewenborg (op 16 maart de competitiewedstrijd !!)

Sissa 4 – HSP/Veendam (op 16 maart de competitiewedstrijd !!)

Ik ga er van uit de de winnaar van de competitiewedstrijd de verliezer wordt van de bekerwedstrijd.

Advertenties
Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: