NOSBO-beker

Een week na hun onderlinge treffen in de Promotieklasse mochten vier teams weer tegen elkaar aantreden voor de beker. Ik gaf in het verslag van die ronde aan dat het wel gebruikelijk is dat als je de onderling promotieklasse wedstrijd wint je dan wel de bekerwedstrijd moet verliezen. Dit vanuit een stukje nostalgie. Haren en ESG kwamen elkaar vroeger vaak tegen in de gewone competitie en in de beker. Dat was in de tijd dat er nog afgebroken werd in de gewone competitie, maar niet in de beker. Men was tijdnoodduels toen niet gewend (uitgezonderd tot zet 40). Er gebeurde dan ook de meest verschrikkelijke dingen in de tijdnoodfase. Mooi gespeelde partijen gingen aan de spanning ten onder. Omdat ik in die tijd een snelle speler was (en daarom veel meer tijd dan mijn tegenstander over had) heb ik vele partijen onterecht gewonnen.

Tegen Haren was ik voornamelijk toeschouwer als de nummer 12 van de club. Ik mocht dus genieten van hevige strijd tussen bv Haru Isaacson tegen Douwe Többen die soms beslist werd door degene die nog 1 seconden over had terwijl de tegenstander door de vlag ging. En dat meestal met minimaal 20 toeschouwers. Wat een zweetdruppels werden er toen vergoten. Maar altijd bleek de winnaar van het competitieduel het bekerduel te verliezen. Ik hou er rekening mee dat mijn geheugen het misschien mooier heeft gemaakt dan de werkelijkheid, maar in ieder geval gebeurde het drie seizoenen achter elkaar. En daardoor wordt het natuurlijk een wet van Meden en Perzen.

De vier teams wouden echter niet aan mijn voorspelling meewerken. Lewenborg trok met twee invallers naar Coevorden en verloren daar opnieuw dik van Het Kasteel (3,5-0,5). Zelfs Hiddo die intern bij Lewenborg de sterren van de hemel speelt lukte het niet om te winnen. Marlinde Waardenburg hield hem op remise.

Dezelfde avond gingen de HSP/Veendam 2 spelers weer naar Sissa 4 om te kijken of ze het beter konden doen dan een week eerder. Nu met Olaf Cliteur in hun gelederen en met de niet misse Theo Mooijman als invaller. Ook die wedstrijd was echter eentoning en kende een nog slechter resultaat dan een week eerder. Sissa 4 won met 4-0.

Op vrijdag 20 april de finale Sissa 4 – Het Kasteel. Speciaal voor de verslaggever van HSP (nog gefeliciteerd met je nieuwe baan ! ). De afstand Coevorden – Groningen is groter dan de afstand Hoogezand – Emmen. En de laatste wedstrijd tussen ESG en HSP waar jij bij was werd trouwens in Zuidlaren gespeeld.

verslag Sissa 4     verslag HSP

Advertenties
Geplaatst in Uncategorized
2 comments on “NOSBO-beker
  1. Lucien Jerphanion schreef:

    Hoi Jan, bedankt voor de persoonlijke noot en felicitatie. Ik heb het in mijn verslag echter niet over afstanden als zijnde een probleem, maar het feit dat nieuwe baan en opleiding vrijwel geen ruimte meer geeft voor schaken ‘s avonds. Ik geef een opsomming van clubs die op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag hun clubavond hebben. In plaats van ESG had ik ook Staunton kunnen noemen. Zien we elkaar op 07 april bij de degradatietopper HSP/Veendam-Philidor Leeuwarden?

  2. schaakjan schreef:

    Lucien, gelukkig kun je volgend seizoen ook als ‘zwakkere’ speler op zaterdag in de KNSB spelen. En je opsomming betreft dan alle clubs. Ik ken namelijk geen club die op zaterdag of zondag hun clubavond hebben en op woensdag in het algemeen ook niet.
    Ik kom 7 april beslist kijken. Dan gaat het er om voor jullie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: