Eelke en Machteld kampioen

Stond er bij mijn vorig artikel nog een vraagteken achter de namen. Nu kunnen we de vraagtekens weglaten. Zowel Eelke de Boer als Machteld van Foreest werden kampioen.

Eelke in de categorie B (tot 16 jaar). Hij was na de zesde ronde al zeker van het kampioenschap omdat hij toen 1,5 punt voorstond op de rest. Niet alleen werden die verslagen door Eelke, maar ze maakten elkaar ook onderling af. In de laatste ronde moest Eelke zijn eerste remise toestaan. De echte scherpte was er af zullen we maar zeggen.

20180505-174720-2735

interview Eelke

Machteld moest langer wachten voordat ze zeker was van het kampioenschap in de categorie C t/m 14. Ze stond samen met Daniel Kutchoukov op 6 uit 7 en Onno Elgersma op 5,5 uit 7. De drie hadden onderling remise gespeeld en Onno had nog ergens een remise gespeeld. In de zevende ronde verloor Onno en wonnen Machteld en Daniel. De laatste ronde moest de beslissing brengen en zo niet dan zou er een barrage gespeeld moeten worden. Machteld won snel en zette Daniel daarmee onder druk. Die bezweek onder de spanning en gaf in tijdnood zijn gewonnen stelling uit handen. Ze speelden nog door tot er alleen twee koningen over bleven. En dat is remise en daarmee was Machteld kampioen.

20180505-174318-2722

interview met Machteld

Dan de overige deelnemers uit de NOSBO:

In meisjes AB eindigden de zusters Feline en Marlinde Waardenburg niet hoog. Vooral het afmaken van gewonnen stellingen, zeker met weinig tijd, was het probleem. Feline eindigde als zesde en Marlinde als tiende. Dat had dus hoger kunnen zijn.

Jonas Hilwerda speelde bij Eelke in de B-jeugd en eindigde in een peloton van 6 spelers die allen gedeeld derde werden met 4 punten uit zeven wedstrijden. Op SB werd Jonas vierde, net buiten de prijzen. Hij zal echter niet tevreden zijn. Daan Noordenbos haalde in de B-jeugd 2,5 punt en dat was ietsjes beter dan verwacht mocht worden. Hij verloor van twee spelers die veel sterker waren en speelde vijf remises tegen spelers van ongeveer gelijke sterkte. Uitzondering was de remise tegen de latere nummer twee Rembrandt Bruil in de eerste ronde. Plaatselijke favoriet Tycho Bruggink speelde een remise minder en eindigde op 2 punten. Voor zijn doen veel te weinig.

Bij Machteld in de Jeugd C speelde ook Loek van der Hagen en Nanne van Foreest mee. Loek en Nanne haalden beide 4 uit 9. Nanne kan daarmee zeer tevreden zijn. Hij toonde aan dat als hij zijn koppie er bij houdt hij geweldig goed kan schaken, voor Loek is het teleurstellend. Gezien de tegenstand had het meer dan vier punten moeten zijn. Maar misschien zag hij het als een training voor NK-D. En daar je van verliezen meer leert dan van winnen, zal hij deze week veel geleerd hebben.

Meer op de site van het njsk. Ook de foto’s komen van deze site. Hieronder de vrijwilligers die het toernooi gedragen hebben:

20180505-171638-2695

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: