Zomertoernooien 2

Op dit moment is in Amsterdam het Amsterdam Science Parktoernooi begonnen. Ze gebruiken de afkorting SPA ipv ASP. Blijkbaar is men bang dat de spelers kiezen voor korte snelle partijtjes (As Soon as Possible). Men kiest daarom voor de frisse bronwater in de hoop op originele partijen. En natuurlijk op winstpartijen die vanuit de verre diepte komen en natuurlik zijn. Dus geen computerpartijen. Nu frisse bronwater kan men wel gebruiken in deze periode van hitte. Er doen zo’n 200 schakers mee verdeeld over 4 groepen met daarnaast nog een 130 schakers die in de weekend- of in de weekgroep spelen. Sommige kiezen er voor om zowel mee te doen met het weekend- als met het weektoernooi. Ik zag Bart Romijn tenminste in beide groepen aangemeld staan.

In de A-groep zie ik de noorderlingen Eelke de Boer, Zyon Kollen, Simon Elgersma en Hing Ting Lai staan. De laatste drie zijn al oud genoeg om aan te spelen om de studententitel. Hoeveel van die vier volgend jaar nog noorderling zijn (Na het terugtrekken van Sissa 1 en 2 uit de KNSB-competitie) zullen we wel zien na start van de competitie. Eelke en Zyon hebben nu 2 uit 2, Hing Ting heeft er 1 uit 1 (eerste ronde afwezig) en Simon heeft 1 uit 2 (twee remises tegen niet zulke sterke tegenstanders). De Emmenaar Peter Mijnheer heeft 1 uit 2 in groep A.

Verder ben ik weinig noorderlingen tegen gekomen op de deelnemerslijst. Pas in groep D kom ik iemand tegen. Willem Giesesteijn speelde na en verlies in de eerste ronde in de tweede ronde remise.

LCT

SAM_2585Vrijdag de 13e start in Leiden het LCT (Leiden Chess Tournament). Die durven zullen we maar zeggen. Blijkbaar zijn de noorderlingen wat bijgelovig want ik zie maar één Noorderling tussen de 150 deelnemers. Lucas van Foreest staat 11e op de plaatsingslijst en zal nu toch wel gaan (eindelijk) om deze zomer de laatste GM-norm te halen. Ook zie ik Jan Balje op de deelnemerslijst. Verder de bij ons niet onbekende namen als Lambertus van der Marel en Olaf Cliteur.

ONK

Je kunt je natuurlijk nog steeds aanmelden.maar op dit moment zijn er 240 aanmeldingen voor het open NK en 85 voor het zesrondig toernooi. Zoals gebruikelijk hier wat meer noorderlingen dan bij de eerder genoemde toernooien.

In de Hoofdgroep zie ik Lucas van Foreest, Hing Ting Lai, Jasper Geurink, Nick Maatman, Eelke de Boer en Machteld van Foreest. Wat die laatste betreft moet u dit lezen. Het zou wel leuk zijn als één van deze helden open kampioen van Nederland werd. Lukt dat niet dan moeten ze maar de beste nederlander worden.

SAM_1666

In reservegroep A is Geon Knol als tweede geplaatst, maar dat is geen zekerheid voor succes. Verder zie ik daar Marten Berghuis, Theo Ebels en Loek van der Hagen. In reservegroep B Maarten Hoolsema, Leo Spaans, Edwin de Jonge, Ruud Winkel en Nanne van Foreest. In reservegroep C komen we dan nog tegen Martinus Spriensma en Jan van den Berg.

HZV

Hogeschool Zeeland te Vlissingen is nog zo ver weg dat ik daar nog niet naar gekeken heb.

Doet u ergens (in binnen- of buitenland) mee dan kunt u het melden. Heeft u een verslag dan kunnen we dat plaatsen op De Schaakreporter. Altijd leuk als uw vrienden over uw successen kunt lezen. Maar ook uw blunders kunt u onder de aandacht brengen. Stuur maar naar jan_vanos@live.nl

 

Advertenties
Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Laatste Verslagen
Follow De Schaakreporter on WordPress.com
%d bloggers liken dit: