Zomertoernooien

Hoewel de basisscholen in het Noorden nog niet vrij hebben zijn de zomertoernooien inmiddels begonnen. Ik zal proberen de noorderlingen (voor zover bij mij bekend) te volgen. Dus regelmatig kijken voor een up-date.

20180708-115201-4804
Sergey Tiviakov Kampioen van Nederland (foto Harry Gielen)

Het eerste zomertoernooi zou je het NK kunnen noemen. Midden tussen het geweld van het WK voetballen, het tennissen op Wimbledon en de start van de Tour de France heeft u er misschien weinig van meegekregen. Tenzij u natuurlijk de schaaksites hebt gevolgd. Daar was natuurlijk wel veel te vinden en werden de partijen van commentaar voorzien. Niet live, hoewel de site van het NK wel een live-blog bij hield.

Bij de heren was het Noorden goed vertegenwoordigd. Met Jorden van Foreest, Sipke Ernst en invaller Sergey Tiviakov kwamen drie van de slechts acht spelers uit de stad Groningen. En de winnaar werd verrassend (?) de invaller. Daar had niemand zich op voorbereid zullen we maar zeggen. En voorbereiding is tegenwoordig in top-schaak het halve werk. Nu heeft Sergey zich natuurlijk ook niet voorbereid, dus dat kunnen we dan mooi tegen elkaar wegstrepen. Sergey won al zijn wit-partijen. De mooiste ronde was natuurlijk de zesde ronde op vrijdag. Sergey won zijn partij en de beide anderen wonnen van de concurrenten van Sergey. De laatste ronde op zaterdag werd daardoor wel wat van de spanning ontdaan. Maar de kampioen woont weer in het Noorden. Jorden en Sipke scoorden ongeveer volgens hun rating, maar of ze tevreden zijn? Je wilt als schaker natuurlijk winnen en voor het hoogste gaan. En Jorden heeft al een keer gewonnen en Sipke heeft al eens aan het kampioenschap geroken. Dat zat er dit jaar al snel niet meer in en dan is het toch wat teleurstellend. Maar zoals gezegd het resultaat is niet slecht.

Bij de vrouwen is na het vertrek van Iozefina Paulet naar Woerden er geen noordelijke vertegenwoordigster meer bij het NK. Maar natuurlijk laten we Iozefina niet zo maar gaan. Voorlopig tel ik haar nog als noorderling. Tegenwoordig is Iozefina ook bestuurlijk betrokken bij de KNSB en de vraag was natuurlijk of dat haar voorbereiding in gevaar had gebracht. Met 50% scoorde ze iets onder de te verwachte score. Ze zal echter nog lang terug denken aan Pe2. Zoekt u zelf maar uit waarom. Een klein tipje. het was in ronde 5.

Advertenties
Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Laatste Verslagen
Follow De Schaakreporter on WordPress.com
%d bloggers liken dit: