Zomertoernooien 3

Het toernooi in Amsterdam (SPA) is nu vijf ronden onderweg. Van de noorderlingen doet Hing Ting Lai het het beste. Hij won vier keer. De eerste ronde leverde hem echter een nul op waardoor hij de volgende ronde wat makkelijker tegenstanders kreeg. Dat wordt donderdag anders. Dan ontmoet hij zijn grootste concurrent, namelijk de als eerste geplaatste Li Riemersma (Hing Ting is als tweede geplaatst). Riemersma heeft nu 4,5. Omdat het toernooi bovenin niet zo sterk is, hebben beide spelers nog geen sterke tegenstand gehad. Je moet dan natuurlijk nog wel winnen en dat is tegen de wat zwakkere spelers niet altijd even gemakkelijk.

Lucky boy in deze ronde was Simon Elgersma die knap wist te winnen vanuit verloren stelling. Zijn eerste winst na vier remises. Hij moet de laatste ronden wel winnen om ratingverlies te voorkomen. Eelke de Boer durfde 18 Pf5 niet aan waardoor de stelling volgens de computer van + 1,65 veranderde in -2,32. De computer heeft geen angst en kan vaak verder doorrekenen. De tegenstander vond ook niet de computervartiant waardoor het weer gelijk werd. Eelke liet echter een pion op g5 slaan met schaak. Had hij eerst de koning een stapje opzij gedaan dan had hij waarschijnlijk wel gewonnen. Nu kostte hem dat een pion en een kwaliteit en ging het vlot mis. Peter Mijnheer speelde in het eindspel zijn toren achter de vijandelijke a-pion. Dat was een blunder. Het kostte een stuk en de partij.

Zyon Kollen kwam op vier uit 5. Na twee remises wist hij in deze vijfde ronde wel te winnen. In groep D heeft Willem Giesesteijn 2 uit 5 na zijn verlies in deze ronde.

Advertenties
Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Laatste Verslagen
Follow De Schaakreporter on WordPress.com
%d bloggers liken dit: