Zomertoernooien 4

foto site SPA

Zyon Kollen wint SPA, maar Hing Ting Lai is studentenkampioen geworden. Hoe dat zo hoor ik u al vragen. Nu bij de studenten tellen niet alleen de normale partijen, maar ook nog die van een snelschaaktoernooi. En de punten uit het snelschaken blijken vier keer mee te tellen. Hing Ting won het snelschaken met 7 uit 7, terwijl Zyon tweedes werd met 6 punten. Eén punt achterstand betekent vier punten bij het normaal toernooi. Normaal gesproken onmogelijk om dat in te halen en dat bleek dus ook.

Zyon speelde de laatste ronde remise tegen Manuel Bosboom en dat was voldoende om de eerste plaats voor zich op te eisen. Zyon haalde 7,5 uit 9 en won oa van Hing Ting Lai en Herman Grooten. Hing Ting werd tweedes met 7. De eerste ronde speelde Hing Ting niet mee en kreeg daarvoor een nul. Hij heeft dus eigenlijk 7 uit 8 gescoord. Alleen van Zyon werd verloren, maar hij won wel van Li Riemersma en Herman Grooten.

Eelke de Boer werd nog tiendes met 5,5 uit 9. Gezien de tegenstand zal hij daarmee niet tevreden zijn. Ook Simon Elgersma zal niet tevreden zijn. Met 5 uit 9 scoorde hij 1,5 tot 2 punten beneden zijn niveau. Emmenaar Peter Mijnheer eindigde op 4 punten en ook hij kan niet tevreden zijn.   In groep D eindigde Willem Giesesteijn ook op vier punten en die is altijd tevreden wat het resultaat ook is. Hij zal nu dus ook tevreden zijn.

In de week vierkampen scoorde Rieks Taal drie remises. Bart Romijn haalde 2 uit 3. Hij deed hetzelfde als Tiviakov. Met wit winnen en met zwart remise spelen. Dat leverde geen eerste plaats op want Bart had twee keer zwart en slechts één keer wit.

De weekendvierkampen staan nog niet op de site van SPA dus die moet u zelf later maar eens bekijken.

site SPA

In Leiden is intussen het LCT begonnen. Een overlap die helaas niet te vermijden is gezien de volle agenda in de zomer. LCT is veel sterker bezet dan SPA. Negen Grootmeesters een Vrouwengrootmeester en dertien meesters is wat anders dan vier meesters bij het SPA. Hoewel ik eerder Lucas van Foreest onder de deelnemers zag staan blijkt hij niet mee te doen. waarschijnlijk nog moe van het toernooi in Bunschoten. Jan Balje doet wel mee. De eerste ronde op vrijdag had hij een bye en zaterdag en zondag speelde hij remise tegen zwakkere tegenstanders. Maar Jan komt altijd wel weer boven drijven, dus daar reken ik nu ook op. Bert van der Marel heeft een punt. Hij verloor van een GM en van een IM en won de partij daartussen in.

 

Advertenties
Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Laatste Verslagen
Follow De Schaakreporter on WordPress.com
%d bloggers liken dit: