Zomertoernooien 5

Op deze vrijdagavond kijk ik wat er allemaal te doen is dit weekend. Een heleboel, want het is de eerste weekend van de vakantie en dan gebeurt er van alles. In mijn omgeving is er een beachvolleybaltoernooi met ca 450-500 teams die zaterdag en zondag spelen en met veel muziekaktiviteiten op de vrijdag en de zaterdagavond. Daarnaast is er zondag Cést la Vie. Overdag een straatfestival en ‘s-avonds op een zevental podia van alle soorten muziek. Hou je van drukte en het schuifelen tussen kraampjes dan is er dus keuze genoeg.

Hou je daar niet van dan kun je kijken bij het schaken. In Leiden is het LCT nog bezig. Op zaterdag en zondag overdag dus je mist dan wel de koele avondlucht. maar goed de echte hittegolf komt pas volgende week. Jan Balje is wat slap begonnen, maar probeert het verlorene weer te heroveren. Met 3 uit 6 is hij vast nog niet tevreden. Hij zit daardoor ook op een laag bord. In ieder geval lager dan de liveborden. Dus wat hij vanavond doet kan ik niet zien.

Loek van der Hagen en Jonas Hilwerda mochten als met een officiele nederlands  jeugdteam naar Schotland. Kijk dat is al beter dan Amsterdam. Jonas begon met drie remises en eindigde met twee overwinningen. Loek won drie keer en won en verloor een keer. Beide speelden aan het eerste bord van hun team. Er werd namelijk gespeeld om vier verschillende cups: Glorney, Gilbert, Stokes en Robinson. Meer op de site van Staunton. De andere landen waren Frankrijk, Engeland, Schotland, Wales en Ierland.

In Dieren wordt geschaakt om het veteranen- en senioren kampioenschap van Nederland. Alleen met een rating hoger dan 1900 mag je hieraan meedoen. In de kampioensgroep die 7 ronden speelt deed Joop Hummel mee. Hij haalde 3,5 uit 7 en verdient daarmee een paar ratingpunten. In de 5-rondige overige groepen kom ik twee NOSBO-ers tegen. Johan Mostertman speelde een redelijk toernooi met 3 uit 5 in groep 2. Wim Smit deed het wat slechter in groep 7 met 1,5 uit 5. Met vijf ronden heeft een blunder natuurlijk grotere gevolgen dan in een 7-rondig of 9-rondig toernooi. Je hebt gewoon minder kans om dit te herstellen.

Vanaf maandag begint het ONK in Dieren. Dat wil zeggen de zeskampen beginnen dan. Het ONK zelf begint op dinsdag. Wilt u een keer kijken hou er dan rekening mee dat de zondag een rustdag is. Ik ben daar stom genoeg twee keer te laat achter gekomen.

Ik heb in Dieren de volgende deelnemers gezien op de deelnemerslijst. 

ONK:

Lucas van Foreest, Hing Ting Lai, Jasper Geurink, Nick Maatman, Ivo Maris, Eelke de Boer, Machteld van Foreest, Pieter Tromp

Reservegroep A

Geon Knol, Arjan Dwarshuis, Marten Berghuis, Theo Ebels, Paul den Boer, Loek van der Hagen, Kenneth Muller

Reservegroep B

Maarten Hoolsema, Leo Spaans, Edwin de Jonge, Ruud Winkel, Nanne van Foreest, Tony Westerman, Bert Hassing.

Reservegroep C

Tinus Spriensma, Jan van de Berg

Zeskamp 1

Robert de Boer, Menno Van ’t Veld, Stef van Kesteren, Harry Wubs, Johan Mostertman, Sophie Welling, Lukas Kosse.

Zeskamp 2

H.Haisma, Bart Romijn, Ben van Os, Johan Visser.

En bij de vierkampen op 30 juli – 1 augustus

Elmar Hommes, Maarten Bosma, Sake Jan de Boer, Henk Luijmes

+ degenen die ik vergeten ben of heb overkeken.

Advertenties
Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Laatste Verslagen
Follow De Schaakreporter on WordPress.com
%d bloggers liken dit: