Zomertoernooien 6 ONK

donderdag 2 augustus

20180802-120345-5627

Lucas is nu grootmeester. Hij haalde vandaag zijn derde norm door Ikonnikov in de pan te hakken. Voor de partij zie schaaksite. Hij werd daarmee ook gedeeld eerste samen met Erwin l’Ami en Erik van den Doel. Op weerstandspunten werd hij derde. Daar de hoogst eindigende nederlander mee mag doen aan het NK van volgend jaar is dit natuurlijk wel sneu. Lucas als deelnemer aan het NK was natuurlijk zeer leuk geweest.

20180802-155739-2672

Eelke was al voor de laatste ronde zeker van zijn IM-norm. Dat gold ook voor zijn tegenstander van vandaag Nico Zwirs. Helaas wist Eelke deze prestigepartij niet te winnen, integendeel hij verloor. Maar de IM-norm is binnen (zie foto)

20180802-174316-5739
Reservegroep B werd gewonnen door Assenaar Maarten Hoolsema met 7,5 uit 9. Hij had een medekoploper maar omdat Maarten de hele tijd aan bord 1 speelde zal het u niet verbazen dat hij meer weerstandspunten had.

foto’s schaakjan

woensdag 1 augustus

foto’s website organiatie

Toch lastig om een verslag te maken als je aan het werk bent, Natuurlijk kun je altijd volstaan met de uitslagen, maar dat is niet leuk. Daarvoor heb ik niet een blog. Maar wil je meer dan moet je de partijen naspelen en dan wordt het gauw laat voordat je begint te schrijven.

IMG_3714

Lucas haalde een verdienstelijke remise tegen Dimitri Reinderman. Niet met doods spel een remise binnen slepen na 18 zetten. Neen Lukas ging er weer eens voor. Er werden dan ook 52 zetten gespeeld en toen hadden we een eindspel van Dame met paard tegen dame met loper. Hadden ze natuurlijk nog 100 zetten door kunnen spelen, maar het resultaat was niet anders geweest.

Lucas raakt door die remise wel van kop af en de kans op een GM-norm is wat kleiner geworden. Volgens de website moet hij daarvoor morgen winnen van Ikonnikov. Dat is natuurlijk niet  onmogelijk. Het voor- en nadeel van het zwitsers is dat je moet blijven winnen om bovenaan te komen en te blijven. Op zich dus een prachtige resultaat van twee remises tegen twee grootmeesters, maar het gevolg is dat je in plaats van een halfje voor op de rest, nu een halfje achter staat op de twee koplopers (Van den Doel en Schoppen).

IMG_3719
Nick Maatman leek de remise op zak te hebben. Zijn verre vrijpion was genoeg compensatie voor de toren. Echter dan had hij zijn koning wel moeten gebruiken om de vijandelijke koning bij zijn pion vandaan te houden. Ik weet dat ik leer dat een koning voor zijn vrijpion moet komen en de pion achter zich aan moet trekken, maar in dit geval was dat niet goed. Vergeet nooit lezers dat schaken net is als de Nederlandse taal. Moeilijk met altijd uitzonderingen op de regels.

Ivo Maris kreeg zijn tweede GM voor de kiezen. En nog wel de indische Chanda die toch al meerder keren een toernooi in Nederland heeft gewonnen. Ivo wist een eindspel van loper en pion tegen loper en drie pionnen remise te houden. U snapt dat het ging om lopers van ongelijke kleur waarbij de koning en loper van Ivo op de juiste plek stonden. Een mooie opknapper voor Ivo die een wat kleurloos toernooi speelt kwa uitslagen.

IMG_3717

Eelke speelde vandaag remise en daarmee heeft hij een IM-norm gescoord. Moet hij morgen nog wel aan het bord verschijnen, maar hij mag zelfs verliezen. Zijn partij heeft de veilige remisehaven niet verlaten.

IMG_3726

Jasper verloor. Zijn pionoffer middels d3 bracht niet het resultaat wat er van verwacht werd en Liam Vrolijk liet hem niet meer ontsnappen.

In reservegroep A rukte Geon op naar de tweede plaats, maar wel twee punten achter de koploper die alles nog gewonnen heeft. Onze andere cracks zakten ook op de ranglijst. Arjen door een verlies en Marten door een remise. Zoals ik hierboven al eens opmerkte, wil je bovenin mee wilt blijven draaien dan moet je blijven winnen. De overige vier deelnemers van ons waren zo vriendelijk om niet onder te doen voor Arjen en ze verloren alle vier. Anderhalve punt uit zeven partijen. Er waren rondes waarin meer werd gescoord.

In de reservegroep B kwam Maarten weer (gedeeld) aan kop doordat hij zelf won en de koploper zo aardig was om te verliezen. Er is nog een speler met 6,5 punt. Ze spelen niet tegen elkaar dus dat wordt morgen spannend. Winnen is noodzakelijk en dan maar hopen dat de medekoploper remise speelt of verliest. De andere winnaar vandaag is Tony. Mijn oproep gisteren dat de ban was gebroken heeft blijkbaar geholpen, want Tony boekte zijn tweede achtereenvolgende overwinning. Leo, Edwin en Nanne verloren vandaag dus die komen morgen als ze gewonnen hebben weer aan bod.

In groep C wist Jan zijn opmars niet vol te houden. Een verlies na twee overwinningen mag tenslotte ook wel eens. Tinus wist een remise uit het vuur te slepen.

IMG_3769

De vierkampen speelden vandaag hun laatste ronde. Ik vond daarin vijf nosbo-ers. De beste score was voor Jan Oord die 2,5 punt scoorde. Andries Mellema en Maarten Bosma scoorden er 2, Elmar Hommes 1,5, Raymon Oord en Henk Luijmes 1. Dat alles uit drie partijen. Met excuses voor iedereen die ik gemist heb.

dinsdag 30 juli

IMG_3618

foto’s vandaag van de site van het toernooi.

Lucas moest vandaag zijn koppositie verdedigen tegen de nummer 1 geplaatste Erwin l’Ami. En dat met zwart. Het leek dat Lucas slecht stond, maar in de analyse bleek dat allemaal mee te vallen. Het werd uiteindelijk remise waardoor drie andere spelers zich naast Lucas konden nestelen. Morgen krijgt Lucas de volgende (derde) grootmeester voor de kiezen. In het achtervolgende groepje op een halfje achterstand zit ook Eelke de Boer. Hij versloeg vandaag IM Koen Leenhouts. In de analyse werd een mogelijke winstvariant gevonden voor Leenhouts. Die speelde echter een andere variant die winnend bleek voor Eelke. Eelke heeft tot nu toe al meer dan twee punten meer gescoord dan verwacht mocht worden. Laten we het niet hopen, maar het betekent dat zelfs met verlies in de laatste twee ronden hij nog ratingpunten verdiend. Morgen tegen een indische IM zie ik wel kansen voor Eelke.

IMG_3654

Naast Eelke waren Jasper en Ivo de gelukkigen met een winstpartij. Onderin speelde Machteld haar derde remise op rij waardoor ze nu op 1,5 punten staat. De rustdag heeft haar dus goed gedaan. Een winstpartijtje er bij zou leuk zijn. Dat zelfde geldt voor Pieter die een halfje meer heeft.

partijstellingen in de blog van de organisatie

In groep A is Marten slecht uit de rustdag gekomen. Twee achtereenvolgende nederlagen hebben hem ver teruggeworpen. Met die twee nederlagen is hij wel de enige nosbo-er met twee nederlagen na de rustdag.  Trouwens ook twee keer winnen komt maar twee keer voor. In deze groep is dat Rieks Taal. Die begint te schaken, maar zelfs als hij twee keer gaat winnen van een grootmeester kost dit toernooi hem nog ratingpunten.
IMG_3695
Geon speelde vandaag remise. als we de foto goed bekijken zien we dat het eindspel van toren en loper tegen toren op het bord staat. Formeel remise, maar de TL partij scoort toch gemiddeld 70%. Dus nog wel even het proberen waard. Zelfs als allen anderen klaar zijn.
In groep B heeft Maarten de hongerklop gekregen. Werd het gisteren nog remise vandaag zakte hij helemaal in. Door de nederlaag van vandaag zakt hij af naar de tweede plaats een halfje achter zijn overwinnaar. Morgen tegen de bekende Albert Vasse mag hij laten zien of hij goed gegeten heeft en de hongerklop achter zich kan laten. Een halfje achter Maarten staat Edwin die vandaag won. Onderin haalde Tony zijn eerste winst binnen. Zet hem op Tony, de ban is gebroken en dan kunnen er mooie dingen gebeuren op het bord.

In groep C is Jan van den Berg goed uit de rustdag gekomen. Met twee winstpartijen heeft hij zijn puntentotaal verdrievoudigd. Hij heeft nu evenveel als Tinus die gisteren won, maar vandaag verloor.

IMG_3679

Deze dagen wordt er elke dag commentaar gegeven door Hans Böhm. Ook voor bezoekers interessant.

maandag 29 juli: Lucas van Foreest alleen aan kop.

Vanwege drukke avondprogramma is uw verslaggever wat beperkt in zijn verslaglegging. Daarbij is een baan soms een sta in de weg voor je vrijwilligerswerk/hobby.

Nick en Eelke remise tegen een IM. In groep A verloor Marten het topduel waardoor Geon en Arjen hem voorbij gaan in de stand. In groep B speelde Maarten remise en blijft daarmee alleen aan de leiding. In groep C wonnen Tinus en Jan allebei hun partij.

zondag 28 juli: Rustdag

zaterdag 27 juli

Ik begin dit keer bij de zesrondige toernooien. Die speelden vandaag hun laatste partij zodat ze maandag weer aan het werk kunnen gaan.

ONK Dieren 2018

In beide groepen hadden we kans op prijzen en prijsjes dus ik was benieuwd hoe zij het er vanaf hadden gebracht. In zesrondig 1 had Robert de Boer de grootste kans op een prijs. Dat hij een prijs zou krijgen stond al voor de ronde vast. Bij het zesrondig toernooi zijn er geen prijzen voor de eerste t/m zoveelste plaats. Neen de prijzen worden bepaald door het aantal punten dat je haalt. En dat begint bij 4 punten. Die had Robert al, dus altijd prijs. Bij 4 punten krijg je € 20,-, bij 4,5 € 30 en bij 5 € 50,-. Dus behalve de eer stond er ook nog 12 pilsjes op het spel. Nou die pilsjes moet Robert uit zijn eigen zak betalen want hij verloor. Menno, Dick, Harry en Johan wonnen wel, maar dat leverde alleen Menno een prijsje voor zijn 4 punten op. De overige drie bleven steken op 3,5 punt. Die hoefden niet op zoek naar de organisatie om een prijs op te halen. Maar ze hoefden ook niet stilletjes via de achterdeur het toernooi te verlaten, want ze boekten alle drie een mooie plusscore in de W/We. Alleen Sophie bleef wat achter met drie remises. Het was mooi geweest als daar eentje bij was gekomen.

ONK Dieren 2018

In zesrondig 2 streden Bart en Ben op het eerste bord om de eer van eerste te worden. Het werd remise. Omdat de medekoploper van Bart zelfs verloor, bleef Bart eerste. Hij kreeg echter wel gezelschap van twee anderen. Die kwamen van onderen door winst boven drijven. Bart werd op SB tweedes (WP was gelijk). De remise bewijst maar weer dat Bart en Ben niet voor het grote geld gaan. Als Ben Bart had laten winnen dan hadden ze samen € 20,- meer prijzengeld gekregen. Ben had de hoogste TPR van alle deelnemers. Dat komt door zijn afwezigheid in ronde 2. Dat leverde een nul en geen weerstandspunten op, maar voor TPR tellen alleen de gespeelde partijen mee. De nummer 2 op TPR was Bart, maar de TPR telt niet mee bij gelijk eindigen.

ONK Dieren 2018

In de Open deden de noorderlingen het goed. Drie van hun mochten tegen een grootmeester en ze sleepten er allemaal een remise uit. Nick deed dat tegen Erik van den Doel, Eelke tegen de indische GM Anurag en Jasper tegen Roeland Pruijssers. Lukas won snel van zijn mede IM Liam Vrolijk. Ook Hing Ting en Ivo wonnen. Alleen onderin verloren Machteld en Pieter.

Lucas won middels een loperoffer op h7. Ik kan me niet voorstellen dat Liam dat gemist heeft, maar waarschijnlijk dacht hij dat het offer verkeerd was. Nu offert Lucas wel eens dubieus omdat het zo mooi is. Maar in dit geval was het offer correct en besliste het snel de partij. De computer beoordelingen bleken weer eens aan de hobbel. Of dit komt doordat beide spelers te snel zetten weet ik niet. Maar een beoordeling die van 7,96 terugvalt naar 1,92 terwijl de voorgestelde zet wordt gespeeld vind ik niet kunnen. Kortom, vertrouw niet altijd op de computer. Lukas was als eerste klaar en stond daardoor even alleen aan kop met 4 punten. En hij bleef aan kop doordat alle topborden in remise eindigden. Hing Ting, Nick en Eelke staan daar weer een halfje achter. In totaal zijn er 5 spelers met 4 punten en 11 met 3,5. De strijd is dus lang nog niet beslist.

In groep A zakte Arjan uit de top weg door vandaag te verliezen. Hoogste noorderling is nu Marten die vandaag wel won en nu op 4 punten staat. Hij mag maandag tegen Marijn den Hartog die zijn vijf partijen heeft gewonnen. Winst zal daarom een goede uitkomst zijn. Er zijn nog 5 andere spelers met 4 punten (niemand met 4,5). Behalve Marten wonnen Geon en Rieks hun partij. Ja ook Rieks won. Zevenhonderd ratingpunten verschil.  Dan mag het nog zo’n eigenwijze jeugdspeler zijn die graag hoog wilt spelen. Hij moet er gewoon af. Ook Kenneth kreeg een punt, maar daarvoor hoefde hij niet te spelen. De tegenstander was er niet. Paul speelde zijn derde remise en dat moet ook beter kunnen.

ONK Dieren 2018

In groep B won Maarten ook zijn vijfde partij en staat daarmee aan kop. Een punt voor op de rest. Er komen nog vier partijen, maar het is altijd prettig dat een remise afgeven geen funeste gevolgen heeft. Ook Leo won en die is nu weer op het niveau waar hij hoort. Ook Edwin staat op 3,5 door zijn remise. Nanne haalde een zeer verdienstelijke remise en heeft nu drie punten. Ruud was vandaag afwezig en hij is ook niet voor maandag ingedeeld. Loek en Tony verloren hun partij.

In groep C speelde Tinus remise en verloor Jan.

vrijdag 26 juli

ONK Dieren 2018

Al weer een mooie tropische dag. Buiten moest je vandaag niet zijn, zelfs aan het strand was het te warm. Goed om binnen te zitten, en als je toch binnen moet blijven dan kun je ook schaken. Nu wordt er wel gezegd dat hitte je creatief en denkvermogen aantast. Maar dat geldt voor alle spelers. Dus leuk voor het publiek als die de cracks ook ziet blunderen.

Nick speelde tegen een GM en zag deze een paard offeren op f2. Echter nemen is niet verplicht dus Nick rokeerde gewoon en bereikte daarmee een gunstige stelling. Die bouwde hij uit naar een mooie en gedegen winst. Een mooie scalp en daarom mag hij morgen tegen een andere GM, nl Erik van den Doel. Verwacht daarvan geen wilde offers, die speelt liever zeer degelijk. Niet dat hij offers uit de weg gaat, maar het moet wel direkt resultaat opleveren. Ivo speelde wel wild met een zeer open koning in het midden van het bord. Geef je schaak op c5 ipv op e1 (waardering loopt terug van (0,73 naar 4,26) en pak je pion op f2 mee (waardering: wit kan mat geven in 15 zetten). En dan komt er plotseling een dame op e6 die je niet kunt pakken. De tegenstander heeft het wel gezien.

Eelke mocht tegen Manuel Bosboom. Die ging direkt in de aanval. Ik had verwacht dat hij zo snel mogelijk op Eelkes zwarte koning af zou gaan, maar Manuel ontwikkelde eerst zijn witte loper. Als die naar c4 was gegaan had hij de koningsaanval kunnen ondersteunen. Hij ging echter naar h3 waar hij wel de dame aanviel, maar de aanval niet ondersteunde. Eelke kon daardoor de aanval overnemen en zijn derde punt scoren. Zaterdag mag Eelke tegen zijn tweede GM.

ONK Dieren 2018

Jasper had met zwart al snel het betere van het spel en wist dit uit te bouwen naar een mooie winst. De tegenstander mocht zelfs promoveren van Jasper. In de live uitzending was de laatste zet van Jasper Te2. Die zal echter niet gespeeld zijn. Ik neem aan dat beide spelers het mat hebben gezien en dat wit daarom opgaf. Dat is wel het nadeel van live-borden. Er komen soms verkeerde zetten door. Ook bij bord 1 was dat het geval. Kd7-c7 was de laatste zet van wit en zelfs ik kan zien dat dat niet kan. Dan loopt de witte pion door. Dat de computer dan aangeeft dat wit in 33 zetten mat kan zetten, dat had ik dan niet gezien/geteld. Maar met een pion en loper tegen pion weet ik wel dat het vroeg of laat wel mat gaat.

In groep A won Arjan weer en blijft daarmee een halfje achter een tweetal koplopers die ongeslagen zijn. Die moeten morgen dus tegen elkaar en dat geeft Arjan de kans om te stijgen. Marten speelde remise en volgt Arjen nu op een halfje. Ook Geon kwam niet verder dan remise evenals Paul. En wie speelde ook remise, dat was Rieks die zijn eerste remise behaalde. Op het onderste bord met 300 ratingpunten meer tegen iemand die ook nul pinten had. Dat zijn toch wel de ingrediënten om vanuit slechte stelling remise aan te bieden die dan ook nog aanvaard worden. Morgen mag hij tegen een andere nul-punter. Een gevaarlijke jeugdspeler, maar wel met 700 ratingpunten minder. Lukt het nu wel om het volle pond te halen?

In de B-groep won Maarten weer en staat daardoor alleen aan kop met 4 uit 4. Er komen nog 5 ronden, dus we praten nog niet over groepswinst, Maar het is wel een zeer mooie start. Edwin won vandaag en komt daarmee op drie punten. Ook Nanne en Leo wonnen en zij komen op 2,5 punt.

In de C-groep volgde na de dubbele overwinning gisteren een dubbele nederlaag vandaag. Zowel (Mar)tinus als Jan verloren.

In Zesrondig 1 komt Robert de Boer op een halfje van het viertal koplopers. Er is dus nog een kleine kans op de (gedeeld) eerste plaats. Als het viertal onderling speelt kan Robert door te winnen er naast komen. Ook Johan won. De rest speelde remise.

ONK Dieren 2018
In zesrondig 2 krijgen we morgen op bord 1 de strijd tussen twee nosbo-ers. Ben en Bart wonnen beide hun partij en zijnin de race voor de eerste plaats. Bart heeft de beste uitgangspositie met 4,5. Ben die de eerste ronde afwezig was volgt op 4. Bart staat samen met nog een speler op plaats 1, Ben met drie anderen op de gedeelde derde plaats. Henk had daar ook bij kunnen staan, maar helaas verloor hij, evenals Johan en Wim.

donderdag 25 juli

In de zaal begon de temperatuur te stijgen tot 33 graden volgens de live-blog van de organisatie. Dat was toch nog 5 graden kouder dan buiten de sporthal. De hoogste temperatuur vandaag in Nederland werd gemeten in Assen. Afzakken naar het zuiden voor een lagere temperatuur. Dat gebeurt niet altijd in de vakantie.

Ik zag een groot aantal van de noordelijke deelnemers ‘s-avonds op het terras van Hooghoudt (zie verslag Hooghoudt). Ivo won niet. Was hij nog in hogere wolken na zijn taktische 18 zetten van die dag, of kende hij de regel dat je na drie keer winnen niet meer mee mag doen? Ik zal hem dat eens vragen. Hij won niet op het terras, ondanks dat hij zijn pet weer op had. Winnaar werd Geon.
ONK Dieren 2018

Vandaag in Dieren bakte Ivo er niet zo veel van. Stond al snel slechter met wit en probeerde dat op te lossen met een stukoffer. Bij een vluggertje had hij het kunnen proberen, maar zelfs bij rapid was het offer een kansloze zaak geweest. Hing Ting, Eelke en Nick wonnen hun partij wel. Lucas en Jasper speelden remise. Volgens de perskamer stond Lucas slecht, maar hij zelf vond dat het allemaal wel kon.

ONK Dieren 2018
In de A-groep zet Rieks Taal de strijd om de poedelprijs voort. Hij verloor al voor de derde achtereenvolgende dag. Als vierde geplaatst van de 80 en dan onderaan staan is moeilijk als geweldig te noemen. Gelukkig is zijn rating hoog genoeg om geen bye te krijgen, want in de strijd om de poedelprijs is een gratis punt niet de bedoeling. Arjan lukte het niet om mede op kop te blijven. Het werd met zwart een remise en nu kan hij in de luwte achter de koplopers punten gaan scoren. Daar heeft hij gezelschap gekregen van Marten en gelukkig hoeven ze niet elkaar te bestrijden. Ook Geon en Loek wonnen en staan nu beide op 2 punten. Loek heeft alleen 1900+ spelers gehad. Morgen krijgt hij een 2000+ speler.

In de B-groep doen de noorderlingen het goed. Maarten staat met 3 uit 3 bovenaan en Edwin de Jonge staat er een halfje achter. Ook Ruud Winkel heeft een goede start met 2 uit 3. Dat is een punt meer dan verwacht moet worden. Komt hij weer op zijn oude niveau? We zullen het zien. Het toernooi duurt nog zes ronden.

In de C-groep wonnen zowel Tinus als Jan. De laatste zal hier niet tevreden mee zijn omdat zijn tegenstandster niet op kwam dagen. Je betaalt tenslotte inleg voor negen potjes.

ONK Dieren 2018
In zeskamp 1 kwam Robert de Boer de man met de hamer tegen. Verlies wierp hem terug uit de groep koplopers. Menno won de broederstrijd tegen Johan en Harry klom naar de middenmoot middels een fraaie overwinning. Sophie had de pech tegen een 2000+ speler te moeten en die wist wel hoe hij moest winnen.

In zeskamp 2 wonnen Bart, Henk, Ben en Johan hun partij. Bart rukte daarmee op naar gedeeld 2/3e plaats en mag morgen tegen de koploper proberen de koppositie over te nemen. Ben en Henk volgen op een halfje op plaats 4 en 5, waarbij Henk tegen de andere 2/3e plaats moet.

woensdag 24 juli

ONK Dieren 2018

foto’s van woensdag

Ondanks de hoge temperaturen toch maar naar Dieren afgereisd. De komende dagen wordt het namelijk nog warmer. Vandaag was het 33 graden zo rond een uur of twee. Of de hitte er voor zorgde dat er veel vlotte partijen waren durf ik niet te zeggen. Feit was wel dat ik enkele spelers niet kon fotograferen achter het bord. Die waren binnen 1,5 uur al klaar. Hierbij had Eelke het het makkelijkst. Hij hoefde alleen zijn huiswerk te herinneren en pakte makkelijk het punt tegen naamgenoot Bas de Boer. Nick en Lucas mochten tegen elkaar en Lucas was degene die het punt binnen sleepte. Zijn a-pion was wel een kwaliteitje waard. Jasper mocht tegen GM Charda en hij had een dame meer. De grootmeester had daarvoor echter een toren, paard en loper. De beslissende fout werd pas op zet 92 gemaakt. Alle koningszetten waren goed, maar Ke7 verloor. De koning werd daardoor naar de onderste rij gejaagd en kwam daar in een mat net terecht. Dat is altijd verschrikkelijk. Houd je stand tegen een GM en dan verlies je door één zet en nog wel de 92e zet. Ivo wou een keer niet verliezen met zwart tegen een IM. Daarvoor haalde hij het russisch van stal. Een goede keuze want de partij eindigde na 21 zetten in remise. De laatste drie zetten waren herhalingszetten. Machteld verloor nadat ze haar laatste toren niet wou ruilen. Ruilen had ook een pion gekost, maar dan was het voor zwart moeilijk geweest om er door te komen. Nu kwam ze in een verloren pionneneindspel terecht. Pieter Tromp was de eerste ronde afwezig en moest dus onderaan beginnen. Dat deed hij met verve, want tegenstander Hans Plasman werd vakkundig opgeknoopt.

ONK Dieren 2018
In de A-groep doet Rieks Taal het niet geweldig. Na twee verleispartijen is zijn W/We al -1,67. Om dat goed te maken zal hij al zijn partijen moeten winnen. Wel goed gaat het met Arjan Dwarshuis. Die won zijn twee partijen. Geon Knol ging te ver in zijn winstpogingen en moest dat bekopen met een nederlaag.

In de B-groep werd er lustig op los gescoord. vier van de zes wonnen hun partij en Maarten Hoolsema staat nu op twee winsten. In de C-groep ging het wat minder. Beide deelnemers verloren vandaag hun partij.

ONK Dieren 2018
Bij Zesrondig 1 heeft Robert de Boer de leiding genomen met 3 uit 3. Samen met drie anderen staat hij eerste. De broeder/zusterstrijd tussen Harry Wubs en Sophie Welling eindigde in remise.

Bij zesrondig 2 is Bart Romijn van kop af door remise te spelen. Ben van Os staat nog wel op 100%, maar hij was er niet in ronde 2. En dat levert hier gewoon een nul op. Geen halfje zoals bij andere toernooien nog wel eens het geval wil zijn in de eerste ronden.

Er is een blog die aktueel commentaar geeft. Blog van het ONK

dinsdag 24 juli

De eerste dag is het altijd sterk tegen zwak en dan ga je alleen op zoek naar verrassingen. In het Open toernooi scoorden onze 7 deelnemers 5,5 punt. Dat lijkt goed, maar de enige verrassing was Machteld. Die hield Willy Hendriks op remise. Eelke verloor van GM Erik van den Doel, de overigen wonnen al dan niet eenvoudig van op papier zwakkere tegenstanders.

In de zeskampen verloren de helden van maandag. Dat is het nadeel van het zwitsers. Als je voor een verrassing zorgt in de eerste ronde dan krijg je in de tweede ronde weer een sterke tegenstander. De twee die maandag wel verloren die wonnen vandaag en staan daardoor hoger dan de eerder genoemden.

maandag 23 juli

Op maandag (een dag voor de rest) begonnen de zeskampen waar een dozijn NOSBO-ers aan meedoen.

In Zesrondig 1 direkt al wat verrassende uitslagen. Zo speelde Harry Wubs remise tegen de nummer 1 geplaatste Bas Haver (2206). Ook Lukas Kosse en Sophie Welling hielden een sterkere tegenstander op remise. Dat betekent wel dat ze ook in de tweede ronde op sterke tegenstand kunnen rekenen.

In zesrondig 2 wonnen het viertal NOSBO-ers dat ik zag allen zich niet lieten verrassen door de op papier zwakkere tegenstanders.

Geplaatst in Dieren, ONK, schaken, toernooien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: