KNSB ronde 1

LOS - ESG

Het ontvangstcomité van LOS

De eerste ronde zit er op voor de eerste vijf klassen van de KNSB. De vijfde klasse begint pas op de eerste zaterdag van oktober. Omdat de schaakreporter nu zelf meespeelt op zaterdag is hij nog meer afhankelijk van verslagen op de websites van de verenigingen en wat teamleiders hem doorsturen (jan_vanos@live.nl) en soms een enkele Facebookbericht.

Waar ik een verslag heb gevonden staat de wedstrijd in het vet. Van de overige heb ik dan nog niets gevonden. Alleen de uitslag en de persoonlijke scores   Dat laatste is een hele verbetering. We kunnen nu in de nacht deze al in zien in plaats dat we moeten wachten tot maandagmorgen.

Later misschien meer.

Klasse 1A: Philidor 1847 (Leeuwarden) – Groninger Combinatie: 2,5-7,5

Het verslag van GC-1 komt nog. Ze willen natuurlijk terug naar de Meesterklasse. Zonder Sipke en Machteld werd gewonnen van de concurrent/collega uit Leeuwarden. De echte concurrent komt uit Utrecht (Paul Keres), maar de noordelijke derby spreekt natuurlijk tot de verbeelding. Eelke de Boer speelde mislukt EK van zich af door aan bord 1 te winnen van IM Michiel de Jong.

verslag GC

Klasse 2A: Assen – Arnhemse Schaakacademie:  2,5-5,5

Assen hoopten bovenin mee te draaien, maar zijn dus begonnen met een nederlaag. Ja als de term schaakacademie in de naam staat dan weet je dat je talentvolle en goed voorbereide jeugdspelers treft. Dat waren er drie en die wonnen alle drie. Ivo Maris terug op zijn oude stek kon het niet bolwerken tegen Willy Hendriks.

verslag Assen  zes partijen

Winterwijkse Schaak Genootschap – Groninger Combinatie 2: 3-5

Groninger Combinatie 2 trok naar het voor hun verre Winterswijk en speelde een partij die kwa uitslag lang gelijk op ging. De eerste slag was voor Winterswijk, maar de laatste slag was voor GC 3. Jan Balje bepaalde met zijn overwinning de 5-3 eindstand.

verslag GC 2

Klasse 3A: De Spassky’s – Hoogeveen: 5,5-2,5

Hoogeveen is in vergelijking met vorig seizoen verzwakt door het vertreke van Osama Sadalah en Sander Taams. Als dan ook Andries Mellema er niet bij is dan wordt wel duidelijk dat ze niet de favoriet waren in deze wedstrijd. De Spassky’s wonnen dan ook met

verslag De Spassky’s

Afbeelding kan het volgende bevatten: 3 mensen, zittende mensen, tafel en binnen
HSP-Veendam – Staunton: 4,5-3,5

HSP/Veendam won vorig seizoen slechts twee wedstrijden. Wel de belangrijke tegen andere degradatiekandidaten. Nu met Erwin Heijnen in het team wonnen ze direkt al de eerste wedstrijd van Staunton. Die club speelt altijd juist goed tegen de top en slecht tegen de mindere teams. Weet dan ook niet goed hoe ik deze uitslag moet inschatten. We zullen het zien.

verslag HSP

Haren/Oostermoer – SISSA: 3,5-4,5

Sissa 1 heeft twee promoties in één jaar gemaakt. Van Sissa 3 naar Sissa 1. De eerste wedstrijd was een derby bij Haren-Oostermoer. Dat is 7 km van Groningen dus zelfs lopend te doen. Wat mij aanspreekt in het verslag van Sissa is dat er blijkbaar een teamspirit is ontstaan. En dat heb je nodig om te presteren. In de eerste wedstrijd tenminste voldoende voor de winst. Iets minder vechtlust had waarschijnlijk een gelijkspel of zelfs verlies opgeleverd. Nu werd een partij met een stuk minder nog remise. Ik heb nog geen verslag van Haren/Oostermoer gezien, maar die zal wel gaan over de gemiste kansen.

verslag Sissa

Philidor 1847 2 – Assen 2: 6,5-1,5

Assen 2 moest met drie invallers naar Leeuwarden. Gert Jan de Haan en Sjoerd Homminga speelden met het eerste mee en ook Paul de Boer was er niet bij. Dan weet je dat je het zwaar gaat krijgen. Zie verder het verslag van Assen 2

verslag Assen 2

Klasse 4A: Groninger Combinatie 4 – Tjonger AA Linde: 2,5-5,5

Hardenberg 2 – Staunton 2: 4,5-3,5

Staunton heeft aan zijn uitwedstrijd tegen het tweede van Hardenberg geen punten overgehouden. Maar dit was wel zo sympathiek richting de Hardenbergers die vorig seizoen in de derde klasse steeds dik klop kregen

verslag Staunton

LOS - ESG
LOS (Lokatie Onafhankelijk Schaken) – Emmer Schaak Genootschap: 7-1

Zoals verwacht won LOS vrij eenvoudig van ESG. Na drie spelen stonden ze welliswaar aan slechts 1 bord gewonnen, maar klasse betaalt zich vaak pas later uit. Wel moesten ze twee remises toestaan, waarvan ze eigenlijk één hadden moeten verliezen. 550 ratingpunten meer betaalde zich dit keer uit toen de emmenaar afwikkelde naar een remisestelling in plaats van de trekker over te halen. De zwarte koning van LOS was toen al opgerukt naar c1.

verslag ESG

Philidor 1847 3 – Groninger Combinatie 3    2-6

In hun verslag spreekt de teamleider van GC-3 van een overtuigende overwinning. Met 6-2 kun je dat natuurlijk zo noemen. Op papier kunnen ze alle wedstrijden winnen. Alleen tegen LOS zullen ze voor een verassing moeten zorgen. De eerste horde is in ieder geval genomen.

verslag Groninger Combinatie 3

Advertenties
Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: