Alweer de laatste dag

Hoogeveenchess  2018, dag 8
De laatste ronde in het Hoogeveenchess toernooi is voorbij. De strijd is gestreden en de prijzen zijn verdeeld. Een enerverende laatste dag. Mooie partijen, leuke stellingen en daarbij ook nog mooie blunders. Voor de toeschouwers mooi, voor de betrokkenen enerzijds verschrikkelijk (de blunderaar) anderzijds een leuk kadootje (de tegenstander). Tenminste als de blunder gezien wordt. Soms ziet men het niet.

Jorden speelde vandaag zijn zesde remise. Dan wordt er gevluggerd om de zege. Eerst twee partijen (1x wit en 1x zwart) daarna tot de eerste winstpartij. In de eerste vluggerpartij won Jorden op tijd in de tweede kwam hij huizenhoog gewonnen te staan, maar wist toch nog te verliezen. In de derde partij lootte hij zwart en was zijn openingspel wel heel optimistisch. Te optimistisch want het leidde tot verlies.

In de open groep natuurlijk aandacht voor de strijd tussen Maurice Schippers en Eelke de Boer. Hoe dat afliep kunt u op onderstaande foto zien. Hoogeveenchess 2018, dag 8Wilt u weten hoe, dan kunt u de partij naspelen op de website van het toernooi.
Voor de toeschouwer mooi was de partij van Loek van der Hagen tegen emmenaar Peter Mijnheer. Beide hadden een sterke aanval, maar waren die ook beslissend. Kijk maar naar de foto:
Hoogeveenchess 2018, dag 8
Machteld wist in de laatste ronde remise te spelen tegen Simon Elgersma. Na drie nullen daarna 5 uit 6 scoren is natuurlijk goed. Nu alleen wat eerder op dreef komen.

Hoogeveenchess 2018, dag 8
De ochtendgroep werd verrassend gewonnen door Oseb Merkon die nog snel zijn prijs kreeg, want hij moest nog voetballen. Of hij daarmee ook meer verdient dan bij het schaken waag ik te betwijfelen. Maar goed op termijn kan dat natuurlijk anders uitpakken. Merkon versloeg in de laatste ronde Matthijs Dijkstra en nam daarmee de kop over.
Hoogeveenchess 2018, dag 8
Hoogste noorderlingen werden Govert Pellikaan (5e) en Fons van Hamond (7e) met 5,5 punt. Ze staan hierboven samen met Loek van Wely (toernooidirecteur), Jeroen Bottema (toernooisecretaris) en Gijs van Dongen (4e).

Hoogeveenchess  2018, dag 8
De middaggroep werd gewonnen door Albert Vasse. Die deed door in de laatste ronde met zwart remise te spelen tegen Jord Ypma, de enige die hem nog kon bedreigen. Het had anders kunnen aflopen want zwart 9e zet Pg4 had kunnen leiden tot stukverlies voor zwart. Het werd niet gezien door wit. Zart kwam wat beter te staan en op zet 19 kwam wit tot het verstandige besluit om tevreden te zijn met remise en zo in ieder geval de tweede plaats veilig te stellen. Daar kreeg hij wel gezelschap van Christiaan Mol die won van Ferry Weverling.
Hoogeveenchess  2018, dag 8
Op de vierde plaats kwamen een drietal noorderlingen. Theo Ebels, Marcel Struik en Tijmen Hofstra wisten door winst in de laatste ronde op de gedeelde vierde plaats te komen (samen met Jan Lootsma). Nico Karsdorp lukte dat niet. De remise tegen jeugdspeler Arthur de Winter was daarvoor niet voldoende.

Voor meer foto’s klik op onderstaande foto

Hoogeveenchess 2018, dag 8

Advertenties
Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: